Podczas targów Expo Sweet na stoisku firmy GETH nr 78 gościem specjalnym będzie francuski mistrz piekarstwa Christopher Zunic, który w strefie piekarniczej każdego dnia odbywać się będą pokazy technologiczne z wykorzystaniem kwasu pszennego TradiLevain.
Podobne artykuły
Expo Sweet 2025 – Największe święto cukiernictwa i lodziarstwa w PolsceCoveris i HADEPOL FLEXO łączą doświadczenieExpo Sweet już 26 lutegoUfamy, że nie tylko smak i zapach zwabią Państwa na stoisko. Wypiekane będzie zarówno pieczywo śródziemnomorskie ze specyficzną strukturą miękiszu, jak i tradycyjne: ciemne i mieszane. Kwas pszenny TradiLevain, znacznie łagodniejszy w smaku i zapachu aniżeli kwas żytni, jako naturalny dodatek (również do drożdżówek i pączków) znacząco poprawia jakość i strukturę pieczywa oraz przyczynia się do wydłużenia jego świeżości. Bioaktywny zakwas pszenny pozwala na zminimalizowanie, a nawet eliminację drożdży piekarskich. Więcej o walorach naturalnego kwasu pszennego na stoisku firmy GETH.