...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , JABEX, materiał promocyjny

Gwiazda Wschodu

autor: Jabex

Wyrafinowane ciasto z dozą ekskluzywnego nadzienia daktylowego.

RECEPTURA

Blat ciemny
1 500 g Golden Choco JABEX
600 g jaj                                                 
600 g oleju          
150 g wody

Wszystkie składniki wymieszać mieszadłem płaskim na średnich obrotach przez ok. 3-4 min. Gotową masę wyłożyć na 2 blachy 60x40, wypiec w temp. 180-190°C, czas wypieku ok. 15-20 min.

Krem Dubai
800 g Dubai Sweets pomarańczowy JABEX
1 200 g śmietany 33%
20 g żelatyny                       
100 g cukru puder

Wszystkie składniki łączymy ze sobą, a następnie odkładamy do związania okruchów z masą na ok 1-2 godziny. Tak przygotowaną masę wykładamy na całą powierzchnię jednego  z czterech rozwałkowanych kęsów (na kształt prostokąta). Należy pamiętać, żeby temperatura ciasta była zbliżona do temp. masy makowej. Całość zwijamy jak roladę wypiekamy w temp. 200°C  przez 20-30 min. Wypieczony makowiec oprószamy cukrem pudrem.

 

 

Bita śmietana
300 g Dubai Sweets pomarańczowy JABEX
1 000 g śmietany 33%               
20 g żelatyny                                  
500 g Sonrisa Ciemna JABEX

Ubitą śmietanę łączymy z nadzieniem Dubai Sweets i rozpuszczoną w wodzie z żelatyną. Uzyskaną masę wykładamy na drugi blat i wygładzamy. Całość polewamy Sonrisą ciemną.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez JABEX



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji