...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , JABEX, materiał promocyjny

Gwiazda Wschodu

autor: Jabex

Wyrafinowane ciasto z dozą ekskluzywnego nadzienia daktylowego.

RECEPTURA

Blat ciemny
1 500 g Golden Choco JABEX
600 g jaj                                                 
600 g oleju          
150 g wody

Wszystkie składniki wymieszać mieszadłem płaskim na średnich obrotach przez ok. 3-4 min. Gotową masę wyłożyć na 2 blachy 60x40, wypiec w temp. 180-190°C, czas wypieku ok. 15-20 min.

Krem Dubai
800 g Dubai Sweets pomarańczowy JABEX
1 200 g śmietany 33%
20 g żelatyny                       
100 g cukru puder

Wszystkie składniki łączymy ze sobą, a następnie odkładamy do związania okruchów z masą na ok 1-2 godziny. Tak przygotowaną masę wykładamy na całą powierzchnię jednego  z czterech rozwałkowanych kęsów (na kształt prostokąta). Należy pamiętać, żeby temperatura ciasta była zbliżona do temp. masy makowej. Całość zwijamy jak roladę wypiekamy w temp. 200°C  przez 20-30 min. Wypieczony makowiec oprószamy cukrem pudrem.

 

 

Bita śmietana
300 g Dubai Sweets pomarańczowy JABEX
1 000 g śmietany 33%               
20 g żelatyny                                  
500 g Sonrisa Ciemna JABEX

Ubitą śmietanę łączymy z nadzieniem Dubai Sweets i rozpuszczoną w wodzie z żelatyną. Uzyskaną masę wykładamy na drugi blat i wygładzamy. Całość polewamy Sonrisą ciemną.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez JABEX

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji