...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Kapuśniaczki

autorzy: technolodzy Adam Bednarski i Ryszard Stojanowski, Pfahnl

     
 

Artukuł pochodzi z listopadowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

CIASTO NA KAPUŚNIAKI

4 kg ciasta maślanego HTK
6 kg mąki pszennej typ 500
0,3 kg drożdży
4,8 l zimnej wody

FARSZ

Gotowana kapusta kiszona, grzyby, cebula, pieprz i sól do smaku.

PRZYGOTOWANIE

Składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto (15 kg) wałkować
3 x 3 z margaryną listkującą (4 kg).

Kęsy ciasta: ok. 5 dag,
nadzienie:
ok. 2 dag.

Garowanie: ok. 25 min.

Czas wypieku: ok. 25 min w temp. 180-200°C.

WSKAZÓWKI

Ciasto po rozwałkowaniu powinno być dobrze schłodzone; zawinięte w folię najlepiej włożyć do chłodziarki na minimum pół godziny.
Przy formowaniu kapuśniaczków brzegi posmarować wodą, żeby lepiej się sklejały.
Wierzch uformowanych kapuśniaków posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem – uzyskamy bardzo apetyczny wygląd.
Dobry efekt daje przesmażenie farszu. Przed nadziewaniem farsz powinien być wystudzony.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Pfahnl Polska Sp. z o.o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji