...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ULDO Polska, materiał promocyjny

Kokosowa Impresja

autor: Uldo Polska

Receptura na ciasto 60/40 cm:

Niezbędne produkty Uldo: 
• Uldo Kokosowe
• Uldo Bita Śmietana
• Uldo Stabilizator Neutralny

Blat kokosowy    
Uldo Kokosowe     1500  g  
Jaja                        600  g
Olej                        600  g    
woda                      300  g   
------------------------------------------------------
Razem                  3000 g

Wiórki kokosowe do posypania  100  g


Krem  
Uldo Bita Śmietana                   665  g
Woda/mleko                           1335  g
Uldo Stabilizator Neutralny        400  g
Woda (50°C)                             400  g
Borówki                                   2000  g
------------------------------------------------------
Razem                                     4800  g

Blat kokosowy
Wszystkie składniki wymieszać paletą na średnich obrotach przez 4 min., nie ubijać. Ciasto rozłożyć na 2 blachy o wymiarach 60x40 cm wyłożone papierem pergaminowym, do jednej 2 kg masy, a do drugiej 1 kg masy. Piec w temperaturze 200°C przez 20 min.

Krem
Uldo Bitą Śmietanę i wodę lub mleko ubijać rózgą na szybkich obrotach przez 5 min. Odłożyć ok. 200 g do posmarowania wierzchu. Dodać  opłukane  borówki.  Do  wody  (ok.  50°C)  dodać  Uldo  Stabilizator  Neutralny,  wymieszać,  dodać  do  ubitej  masy  i  delikatnie wymieszać. Wyłożyć na grubszy blat, przykryć cieńszym blatem, przesmarować odłożonym kremem i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić.



Ciasto kokosowe z dodatkiem świeżych owoców
Produkt przygotowane na bazie ciasta biszkoptowo-tłuszczowego, z dodatkiem wiórek kokosowych i mleka kokosowego. Charakteryzuje się bardzo przyjemnym kokosowym smakiem i aromatem, a specjalnie dobrane komponenty sprawiają, że ciasto pozostaje wilgotne i świeże przez długi czas. Kompozycja została wzbogacona wysokiej jakości bitą śmietaną, która posiada wyjątkowy smak i delikatny aromat. Puszysta struktura bitej śmietany pozostaje stabilna w trakcie przechowywania, a także bardzo dobrze zachowuje się w czasie mrożenia i rozmrażania, nie tracąc objętości i walorów smakowych.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez ULDO Polska sp. z o.o. & Co. sp.k.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji