Pochwal się swoim kunsztem! Buduj społeczność fanów! Korzystaj z wiedzy Cukierniczych Mistrzów! Zostań Maestro Wypieków i zdobądź fantastyczne nagrody! Maestro Wypieków może być tylko jeden!
Podobne artykuły
V edycja konkursu Bake & PlayBake & Play #zostań w domu – historyczna edycja konkursu dla młodych cukierników„Bake & Play #zostańwdomu” - niezwykły konkurs Akademii Mistrza dla młodych cukiernikówJak nim zostać?
- Zarejestruj się w portalu akademiamistrza.pl i stwórz swój profil.
- Weź udział co najmniej w jednym etapie konkursu, przygotuj cukiernicze arcydzieła i zdobądź jak najwięcej punktów.
- Na adres: jacek.zieba@bunge.com prześlij opis wraz ze zdjęciami lub filmem video. W temacie maila wpis „Konkurs”. Przepis, technika wykonania Pracy Konkursowej oraz lista użytych składników muszą zostać opisane w Karcie Konkursowej. Karta wraz z dokumentacją fotograficzną (min. 3 zdjęcia), nagraniem video lub linkiem do nagrania video, na którym przedstawiona będzie technika i sposób wykonania Pracy Konkursowej muszą zostać przesłane najpóźniej do ostatniego dnia danego miesiąca, w którym trwa określony etap Konkursu. Karty Konkursowe będą wstępnie weryfikowane przez Jury i w ciągu 5 dni roboczych Prace zamieszczone zostaną na profilu konkursowym oraz na profilu Uczestnika.
Kartę Konkursową możesz pobrać TUTAJ.
- Zachęć innych cukierników i pasjonatów cukiernictwa do rejestrowania się na portalu akademiamistrza.pl i oddawania głosów na Twoje prace. Każdy głos może zadecydować o Twoim zwycięstwie! Uwaga: Głos będzie mogła oddać tylko osoba, która zarejestruje się na portalu Akademia Mistrza.
- Oczaruj Jury i przekonaj ich, że to właśnie Ty jesteś najlepszy!
Co? Gdzie? Kiedy?
Konkurs będzie odbywał się na portalu akademiamistrza.pl
I etap: 1 – 31 marca 2015 roku.
Zadanie Konkursowe: wykonanie ciasta wielkanocnego. Ciasto może mieć dowolny kształt, dowolną wysokość i dowolną kompozycję. Wszystkie składniki użyte wPracy Konkursowej, muszą być jadalne. Praca Konkursowa powinna zawierać margarynę Qualita 80% lub olej Maestro.
II etap: 1 – 30 kwietnia 2015 roku.
Zadanie Konkursowe: wykonanie tortu komunijnego. Tort może mieć dowolny kształt, dowolną wysokość i dowolną kompozycję. Wszystkie składniki użyte wPracy Konkursowej muszą być jadalne. Praca Konkursowa powinna zawierać margarynę Maestro kremową.
III etap: 1 – 31 maja 2015 roku.
Zadanie Konkursowe: wykonanie ciasta/tortu okolicznościowego dla dzieci. Ciasto/tort może mieć dowolny kształt, dowolną wysokość i dowolną kompozycję. Wszystkie składniki użyte wPracy Konkursowej, muszą być jadalne. Praca Konkursowa powinna być wykończona w stylu angielskim.
IV etap: 1 – 30 czerwca 2015 roku.
Zadanie Konkursowe: temat dowolny – przekonaj Jury, że to Ty masz zostać Maestro Wypieków! Ciasto, tort lub inny deser, który zaprezentuje Uczestnik może mieć dowolny kształt, dowolną wysokość i dowolną kompozycję. Wszystkie składniki użyte wPracy Konkursowej muszą być jadalne.
Nagrody czekają!
Po zakończeniu etapu Jury oceni nadesłane Prace i przyzna atrakcyjne nagrody najlepszym – po jednej w każdym etapie.
- Nagroda za I etap: Tablet APPLE iPad 16GB 7,9”
- Nagroda za II etap: Dwudniowe szkolnie w Akademii Molekularnej Jean Bossa w zakresie kuchni molekularnej
- Nagroda za III etap: smartfon Samsung Galaxy A3
- Nagroda za IV etap: smartwatch Samsung Gear 2
Zwycięzca każdego z etapów otrzyma także możliwość udziału w dwudniowym szkoleniu Akademii Mistrza, a jego Praca zostanie opublikowana w prasie branżowej.
Po zakończeniu wszystkich etapów głosy Jury i Publiczności oddane na poszczególne Prace zostaną zsumowane – ten, kto zdobędzie ich najwięcej zostanie Maestro Wypieków oraz otrzyma tytuł Mistrza na portalu www.akademiamistrza.pl!
Poza tytułem Zwycięzca otrzyma także Nagrodę Główną w postaci:
- kamery GoPro 4,
- dwudniowego szkolenia w Akademii Mistrza,
- publikacji Prac w prasie branżowej,
- prezentacji na targach Expo Sweet 2016.
Szczegóły dot. punktacji, głosowania Publiczności oraz przebiegu Konkursu znajdują się w Regulaminie.