czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Korzenny przysmak Mikołaja 0

dodano ,ZSSG w Warszawie, materiał promocyjny

autor, uczeń: Carmen Galwani, nauczyciel prowadzący: Ewa Olech

RECEPTURA

Składniki
500 g serka mascarpone
50 g śmietanki 30%
20 g przyprawy do piernika
szczypta cynamonu
2 jajka
100 g cukru pudru
pierniczki

Wykonanie
Jajka zdezynfekować, oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać cukier i wymieszać na jednolitą masę. Ser mascarpone wymieszać w misce i połączyć z masą jajeczno-cukrową. Śmietankę wymieszać z przyprawą do piernika i cynamonem, dodać do masy serkowo-jajecznej i wymieszać. Pokruszyć pierniczki, nakładać je do naczynia (np. kieliszek, szklaneczka) na przemian z masą deserową. Udekorować przed podaniem.



Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe