dodano , ZSSG w Warszawie, materiał promocyjny

Korzenny przysmak Mikołaja

autor, uczeń: Carmen Galwani, nauczyciel prowadzący: Ewa Olech

RECEPTURA

Składniki
500 g serka mascarpone
50 g śmietanki 30%
20 g przyprawy do piernika
szczypta cynamonu
2 jajka
100 g cukru pudru
pierniczki

Wykonanie
Jajka zdezynfekować, oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać cukier i wymieszać na jednolitą masę. Ser mascarpone wymieszać w misce i połączyć z masą jajeczno-cukrową. Śmietankę wymieszać z przyprawą do piernika i cynamonem, dodać do masy serkowo-jajecznej i wymieszać. Pokruszyć pierniczki, nakładać je do naczynia (np. kieliszek, szklaneczka) na przemian z masą deserową. Udekorować przed podaniem.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji