...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSSG w Warszawie, materiał promocyjny

Piernikowe Tiramisu

autor: Patrycja Banaszek klasa IF Technikum Spożywczo-Gastronomiczne w Warszawie, nauczyciel: Ewa Olech

RECEPTURA

Składniki
500g serka mascarpone
5 żółtek
5 łyżek cukru
6 ml aromatu waniliowego
12 ml likieru amaretto
starta skórka z 1 świeżej pomarańczy
2 opakowania pierników lukrowanych
napar mocnej kawy

Dekoracja
gorzka czekolada
maraska – wisienka
świeża mięta


Wykonanie
Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę tak aby powstał kogel mogel. Następnie stopniowo dodawać mascarpone i dalej miksując dodać aromat waniliowy i skórkę z pomarańczy (wcześniej sparzoną i umytą).

Pierniki moczyć w naparze z kawy połączonej z amaretto. Ułożyć na dnie pucharka namoczone pierniki, na warstwę pierników nakładać warstwę masy serowej. Następnie drugą warstwę pierników i masy. Czynność powtarzamy do momentu napełnienia zastawy. Odstawić do schłodzenia na około 6 godzin.

Czekoladę upłynnić w kąpieli wodnej, za pomocą worka cukierniczego wycisnąć na pergamin różne wzory, schłodzić.

Udekorować deser czekoladą, wisienką i świeżą miętą.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji