...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSSG w Warszawie, materiał promocyjny

Piernikowe muffiny z konfiturą

Autor: Magdalena Ratajczyk; kl. IF Technikum Spożywczo-Gastronomiczne im. Jana Pawła II
Nauczyciel: Alicja Zabadała

Składniki na 12 muffin
250 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g drobnego cukru
1,5 łyżeczki przyprawy do piernika
1,5 łyżki kakao
175 ml kwaśnej śmietany
140 ml oleju
1,5 łyżki miodu
2 jaja
Konfitura porzeczkowa

Przygotowanie
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Piekarnik rozgrzać do 200°C.
W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, przyprawę do piernika, kakao.
W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: śmietanę, olej, miód, roztrzepane jaja.
Dodać składniki mokre do suchych. Mieszać tylko do połączenia składników.
Wypełnić do połowy 12 przygotowanych wcześniej papilotek. Nałożyć konfiturę i przykryć resztą ciasta.
Piec w temp. 200°C przez 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, przestudzić na kratce.

Składniki na choinki
wafelki do lodów
1 białko
2 szklanki cukru pudru
zielony barwnik
posypki do dekoracji

Dodatkowe akcesoria
rękaw cukierniczy
tylka nr. 16

Białko ubić z cukrem pudrem. Lukier nie powinien spadać z łyżki. Rozdzielić lukier do 2 misek w proporcji 1:4. Do 3 dodać zielony barwnik, wymieszać.
Przestudzone muffiny posmarować z wierzchu białym lukrem. Nałożyć na nie wafelek, posmarowany wcześniej cienką warstwą zielonego lukru. Przy użyciu rękawa i tylki nr. 16, zaczynając od postawy wafla, formować „gałązki choinek”, wyciągając gwiazdki do góry. Przyozdobić według własnego upodobania.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji