...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Kostka Bananowo-Czekola­dowa

autor: AKO S.A.

Kostka Bananowo-Czekola­dowa – puszyste ciasto bisz­koptowo-tłuszczowe o smaku czekoladowo-bananowym prze­łożone kremem śmietankowym i nadzieniem owocowym.

RECEPTURA
KOSTKA Bananowo-Czekoladowa  – blacha 60/40

Blat biszkoptowo – tłuszczowy bananowy
750 g „Ciasto bananowe” AKO
335 g jaj
300 g oleju
75 g wody
--------------------
Razem 1460 g

Ciasto czekoladowe
500 g „Czardasz” AKO
115 g jaj
200 g oleju
100 g wody
--------------------
Razem 915 g


Krem śmietanowy
1200 g śmietanki 30%
180 g Stabilizator „Balbina neutralna” AKO
210 g wody do Balbiny
--------------------------------
Razem 1590 g

Nadzienie owocowe i polewa czekoladowa
600 g „Wiśnia w żelu 65%” AKO
450 g polewy czekoladowej

Razem 5015 g
Ubytki 715 g
Wydajność 4300 g



Sposób wykonania
Składniki ciasta na blat bananowy wg re­ceptury wymieszać w ubijarce cukierni­czej na wolnych obrotach do połączenia składników, następnie mieszać mieszadłem płaskim na średnich obrotach ok. 3 min. Ciasto rozłożyć na blasze z wysokim rantem o wymiarach 60/40.

Składniki ciasta na blat czekoladowy wy­mieszać wg receptury na wolnych obrotach za pomocą mieszadła płaskiego, następ­nie mieszać na średnich obrotach przez około 3 min. Ciasto rozłożyć fragmentami na ciasto bananowe delikatnie je rozpro­wadzając na wzór mozaiki. Wypiec w temp. 200°C przez około 20 min. Upieczone i wy­studzone ciasto przekroić na dwie części.

Stabilizator „Balbina” rozpuścić w wodzie, następnie delikatnie połączyć z ubitą śmie­tanką.  2/3 otrzymanej masy wylać na je­den blat, przykryć drugim blatem. Na górę rozłożyć pozostały krem śmietankowy oraz wiśnię w żelu. Całość wykończyć polewą czekoladową, wstawić do schłodzenia.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji