...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Kostka Bananowo-Czekola­dowa

autor: AKO S.A.

Kostka Bananowo-Czekola­dowa – puszyste ciasto bisz­koptowo-tłuszczowe o smaku czekoladowo-bananowym prze­łożone kremem śmietankowym i nadzieniem owocowym.

RECEPTURA
KOSTKA Bananowo-Czekoladowa  – blacha 60/40

Blat biszkoptowo – tłuszczowy bananowy
750 g „Ciasto bananowe” AKO
335 g jaj
300 g oleju
75 g wody
--------------------
Razem 1460 g

Ciasto czekoladowe
500 g „Czardasz” AKO
115 g jaj
200 g oleju
100 g wody
--------------------
Razem 915 g


Krem śmietanowy
1200 g śmietanki 30%
180 g Stabilizator „Balbina neutralna” AKO
210 g wody do Balbiny
--------------------------------
Razem 1590 g

Nadzienie owocowe i polewa czekoladowa
600 g „Wiśnia w żelu 65%” AKO
450 g polewy czekoladowej

Razem 5015 g
Ubytki 715 g
Wydajność 4300 g



Sposób wykonania
Składniki ciasta na blat bananowy wg re­ceptury wymieszać w ubijarce cukierni­czej na wolnych obrotach do połączenia składników, następnie mieszać mieszadłem płaskim na średnich obrotach ok. 3 min. Ciasto rozłożyć na blasze z wysokim rantem o wymiarach 60/40.

Składniki ciasta na blat czekoladowy wy­mieszać wg receptury na wolnych obrotach za pomocą mieszadła płaskiego, następ­nie mieszać na średnich obrotach przez około 3 min. Ciasto rozłożyć fragmentami na ciasto bananowe delikatnie je rozpro­wadzając na wzór mozaiki. Wypiec w temp. 200°C przez około 20 min. Upieczone i wy­studzone ciasto przekroić na dwie części.

Stabilizator „Balbina” rozpuścić w wodzie, następnie delikatnie połączyć z ubitą śmie­tanką.  2/3 otrzymanej masy wylać na je­den blat, przykryć drugim blatem. Na górę rozłożyć pozostały krem śmietankowy oraz wiśnię w żelu. Całość wykończyć polewą czekoladową, wstawić do schłodzenia.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji