...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Kostka migdałowa

autor: AKO

Blacha 60/40
Puszyste ciasto biszkoptowo-tłuszczo­we o smaku migdałowym przekładane kremem śmietankowym z dodatkiem kokosu.

RECEPTURA

Blat migdałowy
1500 g „Ciasto o smaku migdałowym” AKO
675 g jaja
600 g olej
150 g woda
Razem: 2925 g  


Masa kokosowa
300 g wiórki kokosowe
400 g mleko
400 g masło\margaryna
320 g cukier puder
400 g „Krem budyniowy extra” AKO
800 g woda
80 g spirytus
Razem: 2700 g    

Wykończenie
100 g „Krem budyniowy extra” AKO
300 g „Bita Śmietana” AKO
600 g woda
100 g spirytus
Razem: 1100 g

Razem: 6725 g

Ubytki: 1325 g
Wydajność: 5400 g


Sposób wykonania:
Składniki ciasta na blat migdałowy wg re­ceptury wymieszać w ubijarce cukierni­czej na wolnych obrotach do połączenia składników, a następnie ubijać miesza­dłem płaskim na średnich obrotach ok. 3 min. Ciasto rozłożyć na dwie blachy z wysokim rantem o wymiarach 60/40, wypiec w temp. 210oC przez 20 min.

Mleko zagotować, wiórki kokosowe zapa­rzyć, margarynę z cukrem pudrem upla­stycznić i napowietrzyć. „Krem budyniowy Extra” wymieszać z wodą i spirytusem, następnie połączyć wszystkie składniki do jednolitej konsystencji. Gotową masę rozłożyć na wcześniej przygotowany blat ciasta migdałowego i przykryć drugim ciastem migdałowym.

„Krem budyniowy Extra” oraz „ Bitą Śmie­tanę” wsypać do wody, następnie napo­wietrzać do puszystej masy. Tak przygo­towanym kremem wykończyć górę ciasta, całość posypać wiórkami kokosowymi, wstawić do schłodzenia.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji