...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Mix na chleb o bardzo niskiej zawartości glutenu

Chleb o bardzo niskiej zawartości glutenu przeznaczony jest dla osób, pragnących ograniczyć w swojej diecie ilości glutenu, jak i dla osób poszukujących nowych smaków.Mix oparty jest na bazie skrobi pszennej z dodatkiem słonecznika, lnu, soi, a także mleka odtłuszczonego w proszku. autor: AKO S.A.

Zawartość glutenu w 100 g pieczywa nie przekracza 0,01g.

Koncentrat piekarski

Zastosowanie:
Chleb o bardzo niskiej zawartości glutenu przeznaczony jest dla osób, pragnących ograniczyć w swojej diecie ilości glutenu,  jak i dla osób poszukujących nowych smaków.
Mix oparty jest na bazie  skrobi pszennej z dodatkiem słonecznika, lnu, soi, a także mleka odtłuszczonego w proszku.

Gluten jest to mieszanina białek roślinnych, gluteniny i gliadyny, występująca w ziarnach niektórych zbóż, np. pszenicy, żyta i jęczmienia. Szacuje się, że 10-25% osób cierpiących na alergię pokarmową ma objawy uczulenia na białka zawarte w glutenie. Podstawą leczenia alergii na gluten jest jego wyeliminowanie z diety lub maksymalne ograniczenie.

Receptura
10,0 kg „Mix na chleb o bardzo niskiej zawartości glutenu”
0,5 kg Drożdże    
0,7 kg Olej                                   
6,9 kg Woda
-------------------------
Razem:18,1 kg

Technologia produkcji:                   
• Ciasto wymieszać w miesiarce mieszadłem płaskim przez ok. 5 min. na średnich obrotach (temp. ciasta powinna wynosić 25-28°C)
• Ciasto podzielić na kęsy o gramaturze 450 g i poddać je rozrostowi końcowemu  w komorze fermentacyjnej przez  ok. 40 min., w temp. 30 - 35° C przy wilgotności względnej powietrza 80%.
• Wypiek:  200°  C przez ok. 40 min.
• Masa bochenków po wypieku 400 g.    

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A








Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji