...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Omlety biszkoptowe z Frużeliną® na letnie dni

Cukiernicy – technolodzy firmy Prospona Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek

     
 

Artukuł pochodzi z lipcowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Składniki

6 jajek
160 g cukru pudru
160 g mąki
380 g Frużeliny® wiśnia
380 g Frużeliny® brzoskwinia

Przygotowanie

Białka ubić na sztywną masę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodać mąkę i ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Workiem cukierniczym wyciskać 20-centymetrowe krążki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 10-15 min w temp. 200°C. Po upieczeniu każdy krążek zgiąć na połowę, gdy ostygnie środek wyszprycować bitą śmietaną oraz Frużeliną®. Udekorować.

Wskazówki

Piec musi być dobrze nagrzany.

Bitą śmietanę można przygotować z dodatkiem Wsadu owocowego PROSPONA, uzyskamy wówczas śmietany lub kremy o mocno owocowym naturalnym smaku oraz wyczuwalne w smaku kawałki owoców. Maksymalne dozowanie wsadów owocowych to 10%.

Do deserów polecamy również inne smaki Frużelin®. Gama aż 11 smaków pozwoli na przygotowanie ciekawych i smacznych kompozycji. Najlepiej sprawdzi się Zestaw do dekoracji PROSPONA, w którym zamknęliśmy aż 8 owoców kandyzowanych, najczęściej używanych przy dekoracji ciast i deserów.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji