czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Piernik z białym makiem 0

dodano ,Redakcja PS, materiał promocyjny

autor: Prospona

SKŁADNIKI:

Ciasto piernikowe:
8 jaja
466 g dżem czarna porzeczka PROSPONA
586 g cukier
666 ml mleko
900 g mąka
333 ml olej
32 g cukier wanilinowy
25 g cynamon
50 g kakao
50 g soda
50 g przyprawa do piernika

Masa z białym makiem:
1000 g Masa makowa z białego maku PROSPONA
500 g masło
50 g płatki migdałowe
50 g wiórki kokosowe

PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki ciasta piernikowego wymieszać na jednolitą masę. Wylać na blaszkę 30 cm x 20 cm. Piec ok. 60 min w temp. ok. 160oC. Przygotować masę z białego maku. Masło napowietrzyć dodać masę makową z białego maku PROSPONA, płatki migdałowe oraz wiórki kokosowe. Wymieszać. Można do masy dodać spirytus. Po ostudzeniu piernik przekroić, przełożyć przygotowaną masą z białym makiem. Przesmarować powidłami śliwkowymi. Polać polewą czekoladową i dekoracyjnie posypać owocami kandyzowanymi lub posypkami owocowymi.

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe