...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Tort na Walentynki

Autorzy: Cukiernicy – technolodzy firmy PROSPONA Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek

     
 

Artukuł pochodzi ze stczniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Składniki:
Biszkopt
4 jajka
220 g cukru
170 g mąki
4 łyżki oleju
3 g proszku do pieczenia

Krem
800 ml śmietany 30%
40 g żelatyny
80 g WSADU OWOCOWEGO PROSPONA MALINOWEGO

Frużelina®  owoce w żelu - wiśnia

Przygotowanie:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę, olej, delikatnie wymieszać, wylać do tortownicy o średnicy 20 cm. Piec ok. 40 min. Po ostudzeniu przekroić biszkopt na połowę. Z pierwszej wykroić kształt serca, natomiast z drugiej mniejsze serce.

25 g żelatyny namoczyć w wodzie, podgrzać, dodać 50 g WSADU OWOCOWEGO MALINOWEGO. Ubić 500 ml śmietany, połączyć z przygotowanym wsadem owocowym.
Na większy biszkopt nałożyć połowę śmietany, przykryć mniejszym blatem, nałożyć resztę śmietany, formując serce. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

15 g żelatyny namoczyć, podgrzać, dodać 30 g WSADU OWOCOWEGO MALINOWEGO, połączyć z 300 g ubitej śmietany. Schłodzony tort dekorować  (np. jak na zdjęciu), używając także Frużeliny® wiśniowej.

Wskazówki:
- Aby ustabilizować ubitą śmietanę, rozpuszczamy żelatynę w 100 ml letniej wody i mieszając, dodajemy wsad owocowy. Tak przygotowany wsad łączymy ze śmietaną. Ułatwi nam to mieszanie i lepsze połączenie składników. 
- Przed dekoracją dobrze jest schłodzić tort. Przygotowaną śmietanę z wsadem szprycujemy przy użyciu worka cukierniczego, pozostawiając wgłębienie na Frużelinę® wiśniową.

Warto dodawać wsady owocowe
- Używając wsadów owocowych, otrzymamy niepowtarzalne smaki śmietan oraz kremów - dozowanie maks. 10%.
- Wsady owocowe nadają wyrobom cukierniczym naturalną barwę, aromat, a kawałki owoców są widoczne.
- Używając  Frużeliny®, każde ciasto oraz deser wzbogacimy o wyjątkowy owocowy akcent w postaci soczystych, kształtnych owoców zanurzonych w lśniącym klarownym żelu.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji