...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Tort na Walentynki

Autorzy: Cukiernicy – technolodzy firmy PROSPONA Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek

     
 

Artukuł pochodzi ze stczniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Składniki:
Biszkopt
4 jajka
220 g cukru
170 g mąki
4 łyżki oleju
3 g proszku do pieczenia

Krem
800 ml śmietany 30%
40 g żelatyny
80 g WSADU OWOCOWEGO PROSPONA MALINOWEGO

Frużelina®  owoce w żelu - wiśnia

Przygotowanie:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę, olej, delikatnie wymieszać, wylać do tortownicy o średnicy 20 cm. Piec ok. 40 min. Po ostudzeniu przekroić biszkopt na połowę. Z pierwszej wykroić kształt serca, natomiast z drugiej mniejsze serce.

25 g żelatyny namoczyć w wodzie, podgrzać, dodać 50 g WSADU OWOCOWEGO MALINOWEGO. Ubić 500 ml śmietany, połączyć z przygotowanym wsadem owocowym.
Na większy biszkopt nałożyć połowę śmietany, przykryć mniejszym blatem, nałożyć resztę śmietany, formując serce. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

15 g żelatyny namoczyć, podgrzać, dodać 30 g WSADU OWOCOWEGO MALINOWEGO, połączyć z 300 g ubitej śmietany. Schłodzony tort dekorować  (np. jak na zdjęciu), używając także Frużeliny® wiśniowej.

Wskazówki:
- Aby ustabilizować ubitą śmietanę, rozpuszczamy żelatynę w 100 ml letniej wody i mieszając, dodajemy wsad owocowy. Tak przygotowany wsad łączymy ze śmietaną. Ułatwi nam to mieszanie i lepsze połączenie składników. 
- Przed dekoracją dobrze jest schłodzić tort. Przygotowaną śmietanę z wsadem szprycujemy przy użyciu worka cukierniczego, pozostawiając wgłębienie na Frużelinę® wiśniową.

Warto dodawać wsady owocowe
- Używając wsadów owocowych, otrzymamy niepowtarzalne smaki śmietan oraz kremów - dozowanie maks. 10%.
- Wsady owocowe nadają wyrobom cukierniczym naturalną barwę, aromat, a kawałki owoców są widoczne.
- Używając  Frużeliny®, każde ciasto oraz deser wzbogacimy o wyjątkowy owocowy akcent w postaci soczystych, kształtnych owoców zanurzonych w lśniącym klarownym żelu.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji