dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Pod wisienką

autorzy: Cukiernicy – technolodzy firmy PROSPONA: Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek

     
 

Artykuł pochodzi z majowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

     
 

Receptura

 

Blat biszkoptowo-tłuszczowy
400 g mąki
300 g cukru pudru
7 jaj
250 g margaryny
5 g proszku do pieczenia
60 g Skoncentrowanej pasty owocowej wiśnia
400 g Frużeliny® cukierniczej wiśnia

 

Krem ananasowy
500 ml śmietany 30%
15 g żelatyny
50 g Skoncentrowanej pasty owocowej ananas

 

PRZYGOTOWANIE

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać mąkę z proszkiem i ubitą pianę. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, do pozostałej części dodać skoncentrowaną pastę owocową wiśnia, wymieszać i wyłożyć na białe ciasto. Frużelinę® cukierniczą wiśnia nakładać na ciasto łyżeczką w równych odstępach. Piec ok. 40 min w temp. 175°C.

Śmietanę ubić, dodać rozpuszczoną żelatynę ze skoncentrowaną pastą  ananasową, wymieszać. Wyłożyć na ostudzone ciasto. Dekorować Frużeliną® wiśniową.

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji