...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Pączki z tofu i mlekiem sojowym

autor: Green Idea

O pączkach wegańskich mówi się wiele, niekoniecznie prawdziwych rzeczy. Wbrew powszechnej opinii przy­gotowanie ciasta na bazie mleka sojowego ani nie nastręcza nadzwyczajnych trudności, ani nie jest wyjąt­kowo wyczerpujące, a pączki po wypieczeniu trudno odróżnić w smaku i z wyglądu od domowych. Są puszyste, tłuste i naprawdę smaczne.

RECEPTURA NA 25 SZTUK

Składniki
1 kg mąki
2/3 szklanki oleju
0,5 l mleka sojowego
2/3 lub 1/2 szklanki słodu (cukier, fruktoza lub inne)
100 g drożdży
1 opakowanie (150-200 g) sera tofu
1 kieliszek (lub 2-4 łyżki) alkoholu (spirytus, wódka, rum) lub octu

 

Nadzienie
dżem, marmolada lub czekolada bez­mleczna

Przygotowanie
W oddzielnych rondelkach podgrzewamy olej oraz mleko sojowe z cukrem. Do droż­dży dodajemy 5 łyżek ciepłego mleka, rozrabiamy i odstawiamy zaczyn w ciepłe miejsce na 10-15 minut. Następnie dodaje­my rozdrobniony ser tofu i mieszamy. Wy­rabiamy ciasto, stopniowo dodając mąkę, mleko oraz podgrzany olej – składniki dodajemy w małych ilościach na przemian i ugniatamy, aż ciasto w miarę nie będzie przyklejać się do rąk. Podczas wyrabiania dodajemy alkohol lub ocet.

Ciasto dzielimy na nieduże kęsy, ugniata­my przez chwilę, żeby łatwiej się zlepiały. Nadziewamy dżemem, marmoladą lub cze­koladą bezmleczną, sklejamy i formujemy kulki, delikatnie je spłaszczając.
Uformowane pączki odstawiamy do wyro­śnięcia na ok. 15-30 min.

Rozgrzewamy olej – temperatura tłuszczu nie może być zbyt wysoka, żeby pączki nie spaliły się na zewnątrz. Pączki smażymy z obu stron na złoty kolor.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji