...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Patriotyczne słodkości - receptura

Są kruche, słodkie i czerwono-białe. Zobaczcie przepis na patriotyczne makaroniki Małgorzaty Kalemby-Drożdż.

Okolicznościowe słodkości to dobry pomysł nie tylko na Boże Narodzenie, Wielkanoc, Walentynki lub Dzień Matki. Każdą okazję warto uczcić w wyjatkowy sposób, złaszcza tak ważną jak 100 rocznica upamiętnienia odzyskania przez Polskę niepodległości. Słodki akcent w barwach narodowych prezentuje jedna z autorek współpracująca z naszą redakcją, Małgorzata Kalemba Drożdż.

 

 

Receptura

Makaroniki

100 g białek (3 sztuki)
40 g drobnego cukru
200 g cukru pudru
120 g mielonych migdałów

Białka podsuszyć.

Migdały połączyć z przesianym cukrem pudrem. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodając pod koniec drobny cukier. Do piany wsypać migdały z cukrem pudrem i wymieszać delikatnie, by się połączyły.

Nakładać krążki masy na blachę wyłożoną papierem.

Przygotowane blachy odstawić na 1 godzinę do obeschnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 12-15 minut. Odstawić do wystygnięcia i dopiero wtedy ściągać. Można przekładać dowolnymi masami, przecierem z róży, czekoladą, nutellą etc.

Krem maślany

200 g masła
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżka nalewki różanej lub konfitury różanej

Masło utrzeć na puszysty krem, wspypując stopniowo cukier. Gdy masa będzie puszysta powoli dodać nalewkę lub konfiturę.

 

 

Źródło: Trochę Inna Cukiernia


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji