...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Perła Wielkanocna

autor: Sebastian Szmyd, Mistrz cukiernictwa, główny technolog firmy Master Martini i wykładowca w Centrum Kreacji Master Martini.

Soczysta truskawka z czerwonym pieprzem zanurzona w wytrawnym szampanie, z zielonym mchem z pietruszki otulona płatkami złota.

RECEPTURA

Ciasto kruche
150 g Gioia   
150 g cukru pudru  trzcinowego 
150 g mąki pszennej            
150 g orzechów Intera

Wszystkie składniki wymieszać, rozwałkować na grubość 4 mm i wypiec w temperaturze 180OC

Biszkopt z pietruszką
200 g Pan Di Spagna
120 g jaj
30 g wody        
35 g natki pietruszki

Natkę pietruszki zblendować, dodać pozostałe składniki i ubijać przez 10 min na puszystą masę. Wyłożyć na papier do pieczenia o grubości 5 mm i wypiec w temp 200oC



Mus Truskawkowy
290 g śmietanki 30%
125 g Decor Up
335 g truskawek
20 g pasty truskawkowej
2 g pieprzu czerwonego
150 g wody     
15 g żelatyny
85 g cukru     
5 g soku z cytryny

Czerwony pieprz zaparzyć gorącą wodą, odcedzić i po ochłodzeniu zalać żelatynę. Truskawkę zblendować dodać pastę, cukier, sok z cytryny, rozpuszczoną żelatynę i na końcu delikatnie połączyć z ubitą śmietaną i kremem Decor Up. Gotowy mus przełożyć do okrągłej formy silikonowej i zamrozić.

Krem z Szampanem
10 listków żelatyny
120 g żółtek
145 g cukru pudru
360 g szampana
480 g śmietanki 30%

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Żółtka ubić z cukrem, dodać szampan, rozpuszczoną żelatynę i na końcu delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką. Gotowy mus przelać do okrągłej formy w środek włożyć kulę z musu truskawkowego, przykryć krążkiem biszkoptowym i zamrozić. Po zamrożeniu wyciągnąć z formy oblać Mirallem Truskawkowym z płatkami złota położyć na krążku z ciasta kruchego i udekorować dekoracją świąteczną z czekolady Ariba.

 

Sebastian Szmyd - Mistrz cukiernictwa, główny technolog firmy Master Martini i wykładowca w Centrum Kreacji Master Martini. Wielokrotnie uczestniczył w konkursach i mistrzostwach na terenie Polski i poza granicami kraju.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji