...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Receptury gości, materiał promocyjny

Piernik z kremem kasztanowym i powidłami

autor: Dominika Muchalska – właścicielka cukierni „Legalne Słodycze” w Zabrzu.

RECEPTURA

Piernik
80 g mąki z migdałów tygrysich (jedyne orzechy niewykazujące właściwości alergicznych)
200 g mąki kasztanowej
3 jajka
50 g płynnego oleju kokosowego
60 g ksylitolu
1/2 puszki mleczka kokosowego
3-4 łyżki syropu z daktyli
12 g cynamonu
5 g gałki muszkatołowej
5 g mielonych goździków
3 g mielonego imbiru
3 g kardamonu
szczypta pieprzu
1 łyżeczka kamienia winnego (opcjonalnie 1/2 łyżeczki sody)

Jajka ubić z ksylitolem. Nadal ubijając, dodawać: syrop z daktyli, mleko kokosowe, olej kokosowy. W osobnej misce wymieszać suche składniki: mąkę, przyprawy i kamień winny. Następnie wsypywać je stopniowo do mokrych i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do keksówki. Piec w 180oC przez 40-45 min. Ciasto powinno być ciężkie i wilgotne, ale dość pulchne.



Krem kasztanowy
150 g obranych i obgotowanych kasztanów jadalnych
120 g mleczka kokosowego
14 g ksylitolu (lub bezcukrowego kremu z kasztanów)

Dodatkowo: powidła do przełożenia

Mleczko kokosowe, ksylitol i kasztany umieścić w rondelku. Podgrzewać na niewielkim ogniu. Gotować nie dłużej niż 10 min. Po przestudzeniu zblendować na gładką masę.

Po dokładnym ostudzeniu ciasto przekroić na 3 części. Przełożyć powidłami i kremem z kasztanów.
Przygotować polewę: rozpuścić olej kokosowy, dodać do niego gorzkie kakao, jasny karob i puder z ksylitolu. Dokładnie wymieszać. Oblać piernik, posypać płatkami migdałowymi i kasztanowymi.

 

Autor: Dominika Muchalska – właścicielka cukierni „Legalne Słodycze” w Zabrzu. Z miłości do słodkości porzuciła paragrafy i kodeksy. Poza rewolucją w życiu przeprowadza rewolucję w świadomości amatorów słodyczy, karmiąc ich naturalnymi wyrobami bez białego cukru, glutenu i nabiału.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Receptury gości

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji