...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Piernik z makiem

auror: AKO S.A.

Pyszne ciasto piernikowe biszkoptowo-tłuszczowe z delikatną masą makową przełożone prażonymi powidłami śliwkowymi, udekorowane polewą czekoladową.

RECEPTURA

Składniki
2000 g Ciasto piernikowe AKO            
700 g jaj                          
600 g oleju                          
200 g wody
---------------------------                     
Razem  3500 g


1000 g Masa makowa AKO                                 
400 g białka jaj
200 g żółtka jaj                      
50 g cukru
---------------------------    
Razem 1650 g

2500 g powideł śliwkowych               
300 g polewy czekoladowej
              
Razem surowce                7950 g
Ubytki produkcyjne              800 g
Masa gotowego wyrobu     7150 g

 
Sposób wykonania
Składniki ciasta mieszać razem na średnich obrotach przez ok. 3 minuty, wyłożyć na 2 blachy 40/60, w tym jedną z wysokim rantem. Następnie białko ubić z cukrem wymieszać z żółtkiem i masą makową, tak przygotowaną masę wyłożyć delikatnie na  spód piernikowy w wyższej ramce. Blat z masą makową  piec w temp. 1900C przez około 30 minut, a drugi blat (bez masy makowej) piec przez ok.15 minut.

Powidła śliwkowe uprażyć i wyłożyć gorące na zimny blat piernikowo – makowy. 500 g powideł zostawić do wykończenia ciasta.

Na warstwę z powideł położyć drugi blat i całość ciasta wysmarować pozostałą częścią powideł śliwkowych.

Ciasto schłodzić i udekorować polewą czekoladową.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji