...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Piernikowy torcik ze śliwką - Cukiernia Wysłucha

autor: mistrz cukiernictwa Krzysztof Wysłucha, Cukiernia Wysłucha

Zakład Piekarsko-Cukierniczy Wysłucha

RECEPTURA na dwa torciki


Ciasto makowe
750 g ECO TRADE Makowe                           
330 g jaj                        
300 g oleju
90 g wody

Wszystkie składniki na ciasto makowe połączyć na wolnych obrotach, mieszając ok. 3 min.
Wylać w rant okrągły o średnicy 26 cm, wypiec w temp. 180oC przez ok. 50 -55 minut.

Piernik
750 g ECO TRADE Super piernik           
300 g jaj                       
150 g oleju                       
230 g mleka
       
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach ok. 3 min.  Wylać w rant okrągły o średnicy 26 cm, wypiec w temp. 180oC przez ok. 50-55 min.

Krem śmietankowo- śliwkowy
1000 g śmietany 30%              
20 g żelatyny                            
150 g cukru                     
150 g wody                                
150 g suszonych śliwek               
150 g śliwowicy                       
150 g pasty Mec3 PRUGNA

Suszone śliwki zalać śliwowicą, najlepiej dzień wcześniej.  Śmietanę ubić i dodać rozpuszczoną żelatynę z cukrem i pastą śliwkową. Następnie do kremu dodać pokrojoną śliwkę.

Zamsz
500 g ECO TRADE Krem  Musso White            
150 g oleju
                                          
Rozpuścić  krem i dodać olej. Wymieszać.

PRZYGOTOWANIE
Z piernikowego korpusu wykroić  dwa blaty, wyłożyć w ranty i nasączyć śliwowicą pozostałą po suszonych śliwkach. Nałożyć krem śmietankowo-śliwkowy. Z makowego korpusu wykroić cztery blaty. Nałożyć jeden wykrojony uprzednio  blat makowy, następnie kolejną warstwę kremu i ostatni  blat ciasta makowego. Wyrównać kremem i zmrozić. Na zmrożony tort nanieść zamsz i udekorować, nawiązując do świąt Bożego Narodzenia.

fot. K. Wysłucha

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji