...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Piernikowy torcik ze śliwką - Cukiernia Wysłucha

autor: mistrz cukiernictwa Krzysztof Wysłucha, Cukiernia Wysłucha

Zakład Piekarsko-Cukierniczy Wysłucha

RECEPTURA na dwa torciki


Ciasto makowe
750 g ECO TRADE Makowe                           
330 g jaj                        
300 g oleju
90 g wody

Wszystkie składniki na ciasto makowe połączyć na wolnych obrotach, mieszając ok. 3 min.
Wylać w rant okrągły o średnicy 26 cm, wypiec w temp. 180oC przez ok. 50 -55 minut.

Piernik
750 g ECO TRADE Super piernik           
300 g jaj                       
150 g oleju                       
230 g mleka
       
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach ok. 3 min.  Wylać w rant okrągły o średnicy 26 cm, wypiec w temp. 180oC przez ok. 50-55 min.

Krem śmietankowo- śliwkowy
1000 g śmietany 30%              
20 g żelatyny                            
150 g cukru                     
150 g wody                                
150 g suszonych śliwek               
150 g śliwowicy                       
150 g pasty Mec3 PRUGNA

Suszone śliwki zalać śliwowicą, najlepiej dzień wcześniej.  Śmietanę ubić i dodać rozpuszczoną żelatynę z cukrem i pastą śliwkową. Następnie do kremu dodać pokrojoną śliwkę.

Zamsz
500 g ECO TRADE Krem  Musso White            
150 g oleju
                                          
Rozpuścić  krem i dodać olej. Wymieszać.

PRZYGOTOWANIE
Z piernikowego korpusu wykroić  dwa blaty, wyłożyć w ranty i nasączyć śliwowicą pozostałą po suszonych śliwkach. Nałożyć krem śmietankowo-śliwkowy. Z makowego korpusu wykroić cztery blaty. Nałożyć jeden wykrojony uprzednio  blat makowy, następnie kolejną warstwę kremu i ostatni  blat ciasta makowego. Wyrównać kremem i zmrozić. Na zmrożony tort nanieść zamsz i udekorować, nawiązując do świąt Bożego Narodzenia.

fot. K. Wysłucha

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji