...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kruszwica, materiał promocyjny

Podwieczorki z Akademią Mistrza – praktycznie o znakowaniu wyrobów cukierniczych

Kruszwica wychodzi z założenia, że każda współpraca powinna opierać się na trosce o dobre relacje, partnerstwie i sprzyjać rozwojowi biznesowemu kontrahentów. Dlatego też od 2014 roku organizuje dla swoich partnerów – dużych i małych zakładów cukierniczych – specjalistyczne warsztaty.

Podwieczorki z Akademią Mistrza, bo o nich mowa, sprzyjają temu, by być na bieżąco ze zmianami zachodzącymi w branży i nie dać się zaskoczyć nowym przepisom.

Podczas Podwieczorków z Akademią Mistrza spotykają się ludzie z pasją. Właściciele i menedżerowie cukierni i piekarni zyskują szansę, by w mniej formalnej atmosferze porozmawiać ze specjalistami z różnych dziedzin związanych z zarządzaniem biznesem cukierniczym. Z racji tego, że odbywają się one w różnych miastach Polski, właściwie każdy ma szansę, by w nich uczestniczyć.



– Zależny nam na tym, by wspomóc naszych partnerów, którzy często są równocześnie przyjaciółmi Akademii Mistrza i tak jak my robią wszystko, by branża cukiernicza jak najlepiej się rozwijała – mówi Anna Modzelewska z działu marketingu ZT Kruszwica. – Z wieloma spośród nich znamy się od lat. Dobrze wiemy, z jakimi problemami się zmagają, jakiego rodzaju pomocy oczekują, jakie wsparcie czy inspiracje pomagają im sprawniej funkcjonować i rozwijać działalność. Uczestnicy mogą pytać o wszystko, zwracać się do ekspertów z konkretnymi problemami, ale też zwyczajnie korzystać z ich wiedzy i doświadczenia.

W tym roku organizatorzy warsztatów postanowili zająć się, po raz kolejny zresztą, zagadnieniem z obszaru prawa, tym razem będzie mowa o „Praktycznych kwestiach znakowania wyrobów cukierniczych”.
– Dwa lata temu zaszły w tej dziedzinie spore zmiany, które do tej pory budzą wiele wątpliwości. Jednak niektóre przepisy, np. te dotyczące obowiązku podawania wartości odżywczych na wyrobach pakowanych, zaczną obowiązywać dopiero w tym roku, jest to więc dla cukierników temat nowy, z którym będą musieli się zmierzyć, a my chcemy im w tym pomóc – mówi Anna Modzelewska.



Na pytania dotyczące znakowania wyrobów cukierniczych, obliczania wartości odżywczej, programów i tabel związanych z tym zagadnieniem, deklarowania substancji dodatkowych czy alergenów, a także praktyk związanych z kontrolami żywności będzie odpowiadać specjalistka w dziedzinie prawa żywnościowego dr Agnieszka Szymecka. – Z całą pewnością dla cukierników to bardzo ważny temat. Tym bardziej, że nie jest to zagadnienie proste i dla wszystkich zrozumiałe. Przepisy są miejscami zawiłe i nie wystarcza ich znajomość, potrzebna jest szczegółowa wiedza, jak je interpretować – zauważa ekspertka. – Nasze spotkanie ma na celu omówienie konkretnych problemów, z jakimi stykają się cukiernicy. W ten sposób będą mogli rozwiać swoje wątpliwości dotyczące danej sytuacji, ale też zdobędą szerszą wiedzę, którą będą mogli wykorzystać w przyszłości.

Podwieczorki z Akademią Mistrza cieszą się dużym uznaniem cukierników i właścicieli cukierni. Wszyscy zgodnie podkreślają, że mają one charakter bardzo praktyczny, a przekazywana na nich wiedza zawsze się przydaje. – Wiedziałem, że nie będzie to czas stracony – mówił o warsztatach dotyczących zawierania umów cywilnoprawnych Michał Łyskawa, właściciel rodzinnej Cukierni Łyskawa w Krotoszynie. – Już wcześniej uczestniczyłem w szkoleniach organizowanych w ramach Akademii Mistrza, a pozyskaną tam wiedzę i umiejętności efektywnie wdrożyłem w mojej firmie.

Tym razem spotkania profesjonalistów organizowane przez  Kruszwicę odbędą się w siedmiu miastach Polski. Warsztaty w Piotrkowie Trybunalskim, Bydgoszczy i Poznaniu są przewidziane na czerwiec. Jesienią Podwieczorki gościć będą w Warszawie, Wrocławiu, Krakowie i Katowicach. Warto podkreślić, że warsztaty w ramach cyklu są bezpłatne. Liczba miejsc niestety jest ograniczona, decyduje więc kolejność zgłoszeń.

Szczegółowe informacje i zapisy na spotkania dostępne są na stronie: www.akademiamistrza.pl/zarzadzanie-biznesem/kalendarz-spotkan.

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji