...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kruszwica, materiał promocyjny

Podwieczorki z Akademią Mistrza – praktycznie o znakowaniu wyrobów cukierniczych

Kruszwica wychodzi z założenia, że każda współpraca powinna opierać się na trosce o dobre relacje, partnerstwie i sprzyjać rozwojowi biznesowemu kontrahentów. Dlatego też od 2014 roku organizuje dla swoich partnerów – dużych i małych zakładów cukierniczych – specjalistyczne warsztaty.

Podwieczorki z Akademią Mistrza, bo o nich mowa, sprzyjają temu, by być na bieżąco ze zmianami zachodzącymi w branży i nie dać się zaskoczyć nowym przepisom.

Podczas Podwieczorków z Akademią Mistrza spotykają się ludzie z pasją. Właściciele i menedżerowie cukierni i piekarni zyskują szansę, by w mniej formalnej atmosferze porozmawiać ze specjalistami z różnych dziedzin związanych z zarządzaniem biznesem cukierniczym. Z racji tego, że odbywają się one w różnych miastach Polski, właściwie każdy ma szansę, by w nich uczestniczyć.



– Zależny nam na tym, by wspomóc naszych partnerów, którzy często są równocześnie przyjaciółmi Akademii Mistrza i tak jak my robią wszystko, by branża cukiernicza jak najlepiej się rozwijała – mówi Anna Modzelewska z działu marketingu ZT Kruszwica. – Z wieloma spośród nich znamy się od lat. Dobrze wiemy, z jakimi problemami się zmagają, jakiego rodzaju pomocy oczekują, jakie wsparcie czy inspiracje pomagają im sprawniej funkcjonować i rozwijać działalność. Uczestnicy mogą pytać o wszystko, zwracać się do ekspertów z konkretnymi problemami, ale też zwyczajnie korzystać z ich wiedzy i doświadczenia.

W tym roku organizatorzy warsztatów postanowili zająć się, po raz kolejny zresztą, zagadnieniem z obszaru prawa, tym razem będzie mowa o „Praktycznych kwestiach znakowania wyrobów cukierniczych”.
– Dwa lata temu zaszły w tej dziedzinie spore zmiany, które do tej pory budzą wiele wątpliwości. Jednak niektóre przepisy, np. te dotyczące obowiązku podawania wartości odżywczych na wyrobach pakowanych, zaczną obowiązywać dopiero w tym roku, jest to więc dla cukierników temat nowy, z którym będą musieli się zmierzyć, a my chcemy im w tym pomóc – mówi Anna Modzelewska.



Na pytania dotyczące znakowania wyrobów cukierniczych, obliczania wartości odżywczej, programów i tabel związanych z tym zagadnieniem, deklarowania substancji dodatkowych czy alergenów, a także praktyk związanych z kontrolami żywności będzie odpowiadać specjalistka w dziedzinie prawa żywnościowego dr Agnieszka Szymecka. – Z całą pewnością dla cukierników to bardzo ważny temat. Tym bardziej, że nie jest to zagadnienie proste i dla wszystkich zrozumiałe. Przepisy są miejscami zawiłe i nie wystarcza ich znajomość, potrzebna jest szczegółowa wiedza, jak je interpretować – zauważa ekspertka. – Nasze spotkanie ma na celu omówienie konkretnych problemów, z jakimi stykają się cukiernicy. W ten sposób będą mogli rozwiać swoje wątpliwości dotyczące danej sytuacji, ale też zdobędą szerszą wiedzę, którą będą mogli wykorzystać w przyszłości.

Podwieczorki z Akademią Mistrza cieszą się dużym uznaniem cukierników i właścicieli cukierni. Wszyscy zgodnie podkreślają, że mają one charakter bardzo praktyczny, a przekazywana na nich wiedza zawsze się przydaje. – Wiedziałem, że nie będzie to czas stracony – mówił o warsztatach dotyczących zawierania umów cywilnoprawnych Michał Łyskawa, właściciel rodzinnej Cukierni Łyskawa w Krotoszynie. – Już wcześniej uczestniczyłem w szkoleniach organizowanych w ramach Akademii Mistrza, a pozyskaną tam wiedzę i umiejętności efektywnie wdrożyłem w mojej firmie.

Tym razem spotkania profesjonalistów organizowane przez  Kruszwicę odbędą się w siedmiu miastach Polski. Warsztaty w Piotrkowie Trybunalskim, Bydgoszczy i Poznaniu są przewidziane na czerwiec. Jesienią Podwieczorki gościć będą w Warszawie, Wrocławiu, Krakowie i Katowicach. Warto podkreślić, że warsztaty w ramach cyklu są bezpłatne. Liczba miejsc niestety jest ograniczona, decyduje więc kolejność zgłoszeń.

Szczegółowe informacje i zapisy na spotkania dostępne są na stronie: www.akademiamistrza.pl/zarzadzanie-biznesem/kalendarz-spotkan.

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji