czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Pomarańczowa nutka w pastach Royal 0

dodano ,Martin Braun, materiał promocyjny

autor: Braun

RECEPTURA

Ciasto czekoladowe
1000 g BRAUN Schokino
450 g oleju
450 g wody

Schokino mieszamy z olejem i wodą. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 min.

1000 g GRADOS Orangelico nadzienie
1000 g GRADOS Cassis nadzienie czarna porzeczka

Creme brulée
400 g BRAUN Creme Brulée
1000 g śmietany
600 g mleka

Śmietanę oraz mleko gotujemy. Wsy­pujemy Creme Brulée i dokładnie mieszamy.


Mus pomarańczowy
1200 g śmietany 33%
190 g BRAUN Alaska Neutralna
120 g wody
120 g BRAUN Pasta Royal Cointreau NOWOŚĆ

Przygotowanie
Na czekoladowy spód naprzemiennie szprycujemy nadzienia Orangelico i Cassis. Przykrywamy roladą biszkoptową. . Następnie wylewamy cie­Alaskę Neutralną mieszamy z wodą oraz Pastą Royal pły creme brulée i odstawiamy do schłodzenia. Całość łączymy z ubitą śmietaną. Po schłodzeniu nakładamy mus pomarańczowy
i wyrównujemy. Ponownie chłodzimy. Wierzch ciasta dekorujemy Cristaline klarowną wymieszaną
z nadzieniem Orangelico.


­Żel dekoracyjny
200 g BRAUN Cristaline klarowna
100 g GRADOS Orangelico nadzienie


Dystrybutor P.P.U. Plus Sp. z o.o. Producent: Braun i Grados
ul. Tuwima 98, Łódź tel. 42 674 69 45, 42 674 52 24 e-mail: zamowienia@plus.biz.pl

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez Martin Braun Sp.z o.o

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe