...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Praliny kawowo-cynamonowe

autor: Elias Laderach – zwycięzca World Chocolate Masters 2018

Kawa parzona na zimno
100 g zimnej wody
10 g kawy Arabica
Zmieloną kawę zalej zimną wodą i pozostaw na noc (na 12 godzin).
Po „zaparzeniu” przecedź przez materiał.

Ganache kawowo-cynamonowe
175 g śmietanki
55 g kawy parzonej na zimno
45 g syropu glukozowego
2 g cynamonu
0,5 g puree z pomarańczy
425 g mlecznej kuwertury 36%
38 g masła
20 g likieru z gorzkich pomarańczy

Doprowadź do wrzenia śmietankę, syrop glukozowy, cynamon i puree pomarańczowe, po czym mdodaj kuwerturę. Dodaj masło, likier i dokładnie wymieszaj. Przykryj i pozostaw do ostygnięcia.



Kakaowa beza
100 g białka
200 g cukru
20 g kakaowych nibsow

Ubij połowę cukru z białkami, a następnie stopniowo dodaj resztę cukru. Połącz z nibsami kakaowymi. Z masy formuj beziki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do około 120oC do wyschnięcia – na 1 godzinę.

Przygotowanie
Foremki na pralinki wypełnij ganache'em i zostaw na noc. Następnie wyjmij i oblej mleczną kuwerturą. Udekoruj paskami ciemną kuwerturą i bezikami.

Elias Laderach – zwycięzca World Chocolate Masters 2018, pastry chef w rodzinnej firmie czekoladziarskiej Läderach AG w Szwajcarii. Brązowy medalista World Pastry Team Championship 2008.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji