...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSZ Pułaskiego w Gorlicach, materiał promocyjny

Sernik miodowy w polewie czekoladowej

autor: Lucyna Prorok, nauczyciel w Zespole Szkół Zawodowych im. K. Pułaskiego w Gorlicach

RECEPTURA (na formę 25 x 40 cm)

Ciasto
60 g margaryny
3 łyżki miodu (najlepiej naturalnego)
2 duże jajka
1/2 szklanki cukru kryształu
500 g mąki pszennej typ 550
1 cukier waniliowy
1,5 łyżeczki sody

Masa serowa
2 duże jajka
3/4 szklanki cukru kryształu
20 dag margaryny
1 budyń waniliowy lub śmietankowy
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/3 szklanki mleka
1 kg białego sera

Dekoracja
Polewa czekoladowa

 

Zaczynamy od przygotowania ciasta. Margarynę rozpuścić w rondelku, dodać miód, wymieszać i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z sodą, a na koniec ostudzoną masę z rondelka. Przełożyć na stolnicę i zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części i upiec 3 placki (180°C, 8-10 min).

Masa serowa. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę, wsypać cukier, a następnie dodawać po 1 żółtku, dalej ucierając. Dodać twaróg, nadal ucierać. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową, delikatnie mieszając łyżką. Zagotowywać, kontrolując, aby masa się nie przypaliła. Budyń rozrobić w zimnym mleku i wlać do gotującej się masy serowej, dokładnie wymieszać.

Na upieczony placek wylać pół gorącej masy serowej i przykryć drugim kruchym plackiem, wylać na niego pozostałą część masy i przykryć ostatnim plackiem. Sernik chłodzić w lodówce przez 10-12 h (całą noc). Wykończyć polewą czekoladową.
Zamiast kruchego ciasta można zastosować herbatniki – wówczas ciasta nie piecze się.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Zawodowych im. K. Pułaskiego w Gorlicach

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji