czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Szarlotka na cieście ryżowym 0

dodano ,bakels, materiał promocyjny

autor: BAKELS POLSKA

Receptura (na 5szt.okrgych placków z kruszonką ryżową)

Ciasto
1000g GF CAKE MIX            
350g jaj                    
300g oleju                    
180g woda                

Jabłka prażone (kostka) 600g

Kruszonka
200g margaryna            
450g GF CAKE MIX                

Przygotowanie kruszonki
Składniki połączyć razem do uzyskania kruszonki

Przygotowanie ciasta
- składniki połączyć razem,
- mieszać „łopatą” na niskich obrotach  maksymalnie 2-3min
- do każdej foremki zważyć po 200g ciasta i zapiec (180 oC/15 min)
- na zapieczone ciasta rozłożyć po 120g jabłek oraz po 160g pozostałego ciasta
- posypać każde ciasto kruszonką
- odpiekać: 180 oC/50 min/ otwarty komin

Uwaga: proszę trzymać się czasu mieszania ciasta.

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez Bakels Polska

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe