...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ULDO Polska, materiał promocyjny

Tarta malinowa

autor: Technolog/Cukiernik Jarosław Piórkowski / Uldo Polska

Receptura na ciasto 60/40 cm

Niezbędne produkty Uldo

  • Uldo Kruche
  • Uldo Napcream
  • Uldo Stabilizator Neutralny



Kruchy blat
300 g margaryny
120 g mąki pszennej550
120 g cukru
600 g Uldo Kruche
120 g  jaj
--------------
Razem 1260 g


Krem
700 g  ubitego masła/margaryny
2200 g  wody/mleka
900 g Uldo Napcream
--------------------
Razem 3800 g


Mus
3000 g malin (mrożonych)
900 g Uldo Stabilizator Neutralny
---------------------------------
Razem 3900 g




Blat
Wszystkie składniki wymieszać paletą na wolnych obrotach, aż do połączenia się. Odłożyć do chłodni na pół godziny.  
Rozwałkować na blachę o wymiarach 60x40 cm wyłożoną papierem pergaminowym. Wypiec na złoty kolor. Ostudzić.

Krem
Do wody/mleka dodać Uldo Napcream, wymieszać, dodać  ubite masło/margarynę, wymieszać. Rozsmarować na kruchym blacie. Schłodzić.

Mus
Maliny rozmrozić, podgrzać do około 45°C, dodać stabilizator, wymieszać i wyłożyć na blat z kremem, a następnie odstawić do schłodzenia.

Dekoracja
Udekorować według uznania, kremem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez ULDO Polska sp. z o.o. & Co. sp.k.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji