...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ULDO Polska, materiał promocyjny

Tarta malinowa

autor: Technolog/Cukiernik Jarosław Piórkowski / Uldo Polska

Receptura na ciasto 60/40 cm

Niezbędne produkty Uldo

  • Uldo Kruche
  • Uldo Napcream
  • Uldo Stabilizator Neutralny



Kruchy blat
300 g margaryny
120 g mąki pszennej550
120 g cukru
600 g Uldo Kruche
120 g  jaj
--------------
Razem 1260 g


Krem
700 g  ubitego masła/margaryny
2200 g  wody/mleka
900 g Uldo Napcream
--------------------
Razem 3800 g


Mus
3000 g malin (mrożonych)
900 g Uldo Stabilizator Neutralny
---------------------------------
Razem 3900 g




Blat
Wszystkie składniki wymieszać paletą na wolnych obrotach, aż do połączenia się. Odłożyć do chłodni na pół godziny.  
Rozwałkować na blachę o wymiarach 60x40 cm wyłożoną papierem pergaminowym. Wypiec na złoty kolor. Ostudzić.

Krem
Do wody/mleka dodać Uldo Napcream, wymieszać, dodać  ubite masło/margarynę, wymieszać. Rozsmarować na kruchym blacie. Schłodzić.

Mus
Maliny rozmrozić, podgrzać do około 45°C, dodać stabilizator, wymieszać i wyłożyć na blat z kremem, a następnie odstawić do schłodzenia.

Dekoracja
Udekorować według uznania, kremem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez ULDO Polska sp. z o.o. & Co. sp.k.



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji