...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ULDO Polska, materiał promocyjny

Torcik Cherry

autor: Jarosław Piórkowski, Uldo Polska

Receptura na ciasto 60/40 cm

Niezbędne produkty Uldo
› Uldo Ciasto Czekoladowe
› Uldo Piernik
› Uldo Krem Karmelowy


Blat czekoladowy 2 x 1100 g  
1000 g Uldo Ciasto Czekoladowe  
500 g jaj   
500 g oleju  
200 g wody  
----------------------------------
Razem  2200 g


Blat piernikowy    
500 g Uldo Piernik  
175 g jaj  
150 g oleju
125 g wody
------------------------
Razem  950 g


Krem Karmelowy  
2500 g odciek i woda  
1250 g Uldo Krem Karmelowy  
500 g ubitego masła/margaryny  
--------------------------------------------
Razem   4250  g


Wiśnie w spirytusie    
2400 g wiśni z kompotu  
200 g spirytusu
----------------------------
Razem   2600 g


Polewa
500 g kuwertury
 
 
Kolejność warstw od dołu
1.  Blat czekoladowy
2.  1900 g Kremu Karmelowego
3.  1/3 wiśni
4.  Blat piernikowy
5.  1900 g Kremu Karmelowego
6.  1/3 wiśni
7.  Blat czekoladowy
8.  450 g Kremu Karmelowego
9.  1/3 wiśni
10. Kuwertura



Blat Czekoladowy
Wszystkie składniki wymieszać paletą na wolnych obrotach przez 2 - 3 min., nie ubijać.
Ciasto wyłożyć na 2 blachy o wymiarach 60x40 cm wyłożone papierem pergaminowym.
Piec w temperaturze 200°C przez 15 min.


Blat Piernikowy
Wszystkie składniki wymieszać paletą na średnich obrotach przez 3 - 4 min.
Ciasto wyłożyć na blachę o wymiarach 60x40 cm wyłożoną papierem pergaminowym.
Piec w temperaturze 200°C przez 15 min. Po upieczeniu z piernika zdrapać skórkę.


Wiśnie w spirytusie
Wiśnie zalać spirytusem.
Zostawić przynajmniej na 1 godzinę.
Odciek użyć do sporządzenia kremu.


Krem Karmelowy
Do wody i odcieku z wiśni dodać Uldo Krem Karmelowy, wymieszać, dodać  ubite masło/margarynę, wymieszać.  

Polewa
Kuwerturę rozpuścić i wyszprycować na ciasto dekorację w formie esów-floresów.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez ULDO Polska sp. z o.o. & Co. sp.k.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji