...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Torcik Migdałowy

autor: AKO S.A.

RECEPTURA –  2 sztuki o średnicy 20 cm
 
Torcik migdałowy– puszyste ciasto biszkoptowo-tłuszczowe o smaku migdałowym  przełożone chrupiącą białą czekoladą oraz masą śmietankową  z nutą karmelową.

Blat biszkoptowo – tłuszczowy migdałowy
200 g ciasta o smaku migdałowym AKO
90 g jaj        
80 g oleju    
20 g wody
----------------------               
Razem 390 g

Masa migdałowo- karmelowa
100 g czekolady białej                
50 g oleju                          
150 g płatków migdałowych                
30 g pasty karmelowej
-------------------------------------           
Razem  330 g

Masa śmietankowa
900 g śmietanki 30%                    
150 g stabilizatora „Balbina neutralna” AKO    
100 g wody                            
10 g pasty karmelowej                   
1 g esencji migdałowej
---------------------------------                           
Razem  1161 g

Wykończenie
 50 g płatków migdałowych    

            
Razem 1931 g
Ubytki 181 g
Wydajność 1750 g

 

 

Sposób wykonania
Składniki ciasta na blat migdałowy wg. receptury wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników a następnie ubijać mieszadłem płaskim na średnich obrotach ok. 3 minuty. Ciasto rozłożyć   do dwóch form o śr. 20 cm  z wysokim rantem, piec w temp. 190oC przez ok.30 minut. Po ostudzeniu każdy rant przekroić na dwie części.
Białą czekoladę rozpuścić, dodać olej cały czas mieszając. Na końcu dosypać płatki migdałowe i pastę karmelową. Całość delikatnie wymieszać i rozsmarować na dwóch blatach ciasta migdałowego.

Stabilizator rozpuścić w wodzie, dodać do ubitej śmietanki, wymieszać, a następnie 3 masy wyłożyć na masę migdałowo-karmelową. Do  środka wyłożonej masy wyszprycować workiem cukierniczym paski z pasty karmelowej. Całość przykryć drugim krążkiem ciasta. Górę i boki tortu wyłożyć pozostałą masą śmietankową. Boki posypać migdałami, a górę udekorować według uznania. 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji