...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Torcik Migdałowy

autor: AKO S.A.

RECEPTURA –  2 sztuki o średnicy 20 cm
 
Torcik migdałowy– puszyste ciasto biszkoptowo-tłuszczowe o smaku migdałowym  przełożone chrupiącą białą czekoladą oraz masą śmietankową  z nutą karmelową.

Blat biszkoptowo – tłuszczowy migdałowy
200 g ciasta o smaku migdałowym AKO
90 g jaj        
80 g oleju    
20 g wody
----------------------               
Razem 390 g

Masa migdałowo- karmelowa
100 g czekolady białej                
50 g oleju                          
150 g płatków migdałowych                
30 g pasty karmelowej
-------------------------------------           
Razem  330 g

Masa śmietankowa
900 g śmietanki 30%                    
150 g stabilizatora „Balbina neutralna” AKO    
100 g wody                            
10 g pasty karmelowej                   
1 g esencji migdałowej
---------------------------------                           
Razem  1161 g

Wykończenie
 50 g płatków migdałowych    

            
Razem 1931 g
Ubytki 181 g
Wydajność 1750 g

 

 

Sposób wykonania
Składniki ciasta na blat migdałowy wg. receptury wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników a następnie ubijać mieszadłem płaskim na średnich obrotach ok. 3 minuty. Ciasto rozłożyć   do dwóch form o śr. 20 cm  z wysokim rantem, piec w temp. 190oC przez ok.30 minut. Po ostudzeniu każdy rant przekroić na dwie części.
Białą czekoladę rozpuścić, dodać olej cały czas mieszając. Na końcu dosypać płatki migdałowe i pastę karmelową. Całość delikatnie wymieszać i rozsmarować na dwóch blatach ciasta migdałowego.

Stabilizator rozpuścić w wodzie, dodać do ubitej śmietanki, wymieszać, a następnie 3 masy wyłożyć na masę migdałowo-karmelową. Do  środka wyłożonej masy wyszprycować workiem cukierniczym paski z pasty karmelowej. Całość przykryć drugim krążkiem ciasta. Górę i boki tortu wyłożyć pozostałą masą śmietankową. Boki posypać migdałami, a górę udekorować według uznania. 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji