...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Torcik orzechowy

autor: AKO S.A.

Pyszny tort z orzechami arachidowymi i nutką orzecha laskowego, nasączony prawdziwym rumem.

Rolada oraz rant kakaowo - orzechowy
470 g  Bimix AKO           
360 g  jaj               
100 g  wody               
20 g kakao                 
100 g orzechów arachidowych drobnych
------------------------------------------------------------       
1050 g               

Masa orzechowa
800 g śmietanki           
120 g  pasty orzechowej       
120 g Stabilizator neutralny „Balbina”AKO       
100 g wody
---------------------------------------------------------------               
1140 g

Syrop rumowy
100 g wody               
100 g cukru               
50 g  rumu
-----------------------------------------------------------------               
250 g

Razem surowce        2440 g
ubytki produkcyjne          240 g
waga wyrobu gotowego    2200 g

 


Przygotowanie
Składniki ciasta na roladę i rant biszkoptowy wg receptury wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników, a następnie ubijać przy pomocy rózgi na wysokich obrotach przez ok. 8 min.

Ciasto na roladę  (460 g)  wyłożyć na blachę 40/60 i posypać na wierzchu orzechem arachidowym drobnym. Piec w temp. 250°C  około 6 minut z zaparowaniem. Z pozostałej masy upiec biszkopt (w formie o średnicy 24 cm) w temp. 180°C  ok. 20 min.  Po ostudzeniu biszkopt przekroić na dwie równe części.

W celu przygotowania ponczu zagotować wodę z cukrem. Po wystudzeniu dodać rum,  wymieszać i nasączyć poszczególne blaty ciasta podczas składania.

Śmietankę ubić na 3/4,  stabilizator dodać do wody i  mieszać  ręcznie rózgą przez ok. 1 min. Następnie dodać ubitą śmietankę i pastę orzechową.

Masą orzechową rozłożyć równomiernie na roladzie orzechowej, następnie pokroić w paski o szerokości 2,5 cm i długości 60 cm. Krążek biszkoptowy posmarować masą orzechową. Pierwszy pasek z rolady zwinąć  od brzegu w rulonik i postawić go na środku krążka biszkoptowego. Kolejne paski rolady zawijać na postawiony już rulonik. Całość przykryć następnym krążkiem biszkoptowym, wygładzić, schłodzić i udekorować wg uznania.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji