10-lecie Biblioteki Zakwasów 0
Wyrusz w niezwykłą podróż do świata fermentacji. Zapisz datę 18 października i świętuj z nami 10-cie jedynej na świecie Biblioteki Zakwasów na wydarzeniu "The Lab".
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Wyrusz w niezwykłą podróż do świata fermentacji. Zapisz datę 18 października i świętuj z nami 10-cie jedynej na świecie Biblioteki Zakwasów na wydarzeniu "The Lab".
więcej21 października 2023 r. w Krakowie odbędą się 6. regionalne eliminacje w konkursie dla baristów BEST Barista Challenge.
W ramach konkursu, organizowanego przez BEST Company Solutions, do tej pory wyłoniono już najlepszych baristów z Warszawy, Lublina, Białegostoku, Poznania oraz Wrocławia.
Rzemieślniczy wystawcy z całej polski, profesjonalne panele degustacyjne i prelekcje specjalistów branżowych, a oprócz tego zwiedzanie manufaktury czekolady i mnóstwo dobrej zabawy dla najmłodszych. Tak zapowiada się II Festiwal Czekolady organizowany przez Beskid Chocolate.
więcejZałożona w 1984 i przejęta w 2007 przez Alaina Ducasse’a i Yvesa Thurièsa szkoła cukiernicza The École Nationale Supérieure de Pâtisserie (ENSP) obecnie rozbudowuje swój kampus, by przyjąć jeszcze więcej studentów i stać się największym ośrodkiem na świecie.
więcejDla lepszego wykorzystania maksimum surowca z owoców kakaowych szwajcarsko-ghański startup Koa otworzył właśnie największą w Afryce przetwórnię. Celem jest rozwijanie współpracy z małymi producentami kakao, pozyskiwanie kontrahentów i wspólne tworzenie innowacji do produkcji czekoladowej, cukierniczej czy dla branży napojów.
więcejFrancuski producent czekolad premium wprowadził do sprzedaży polewę z całymi ziarnami kakaowca. Produkt nazywa się „Oqo” i wpisuje się w trend wykorzystywania w cukiernictwie jak najbardziej naturalnych składników i jak najkrótszych składów.
więcejMuzyka w biznesie to nie tylko przyjemność, to także kwestia prawna, która może wpłynąć na przyszłość twojej firmy. W tym artykule zgłębiamy świat licencjonowania muzyki, z naciskiem na to, co każdy przedsiębiorca powinien wiedzieć, aby uniknąć fałszywych nut i kłopotliwych kar.
więcej