czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Chleb orkiszowy św. Hildegardy z zakwasem orkiszowym 0

dodano ,CSM, materiał promocyjny

autor: CSM

RECEPTURA

Chleb orkiszowy św. Hildegardy 5,00 kg

Mąka pszenna typ 750 3,00 kg
Mąka żytnia typ 720 2,00 kg
Ziarna słonecznika 0,50 kg
Drożdże 0,25 kg
Sól 0,15 kg
Woda (ok.) 7,50 kg
Allesgute Beste Dinkelprossen* 0,25 kg
Ciasto 18,65 kg

*Allesgute Beste Dinkelprossen – zakwas orkiszowy w paście. Zawiera kiełki orkiszowe, opcjonalnie dodawany dla zaakcentowania smaku.

 

Naważka: 0,5 kg, forma kwadratowa. Na 37,3 sztuk

Obróbka: Mieszankę i ziarna słonecznika namoczyć całą ilością wody na około 15 minut przed sporządzeniem ciasta. Po namoczeniu dodać pozostałe składniki i miesić przez 6 minut (obroty wolne), a potem 4 minuty (obroty szybkie).

Czas spoczynku ciasta: 30-40 minut Wypiek: tak jak chleb razowy ze słonecznikiem lub inne pieczywo orkiszowe.

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez CSM Polska Sp. z o. o.

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe