...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , CSM Polska, materiał promocyjny

Choinka pachnąca piernikiem

autor: CSM Polska

Składniki
Piernik Kasztelański 600g
margaryna Bake 70 200g
jaja  225g
mąka 200-300g                 

Komplet foremek „gwiazdek”
Patyk do szaszłyków
                                                        
Przygotowanie
1. Wszystkie składniki mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy.
2. Tak przygotowane ciasto wykładamy na blat  i wałkujemy na grubość ok. 0,5 cm.
3. Przy pomocy foremek wycinamy gwiazdki,  przy czym najmniejszą gwiazdkę z zestawu wycinamy tyle razy, ile jest sztuk foremek. To posłuży nam do przekładania wszystkich warstw naszej choinki.
4. Wycięte gwiazdki układamy na  blasze. We wszystkich gwiazdkach, oprócz jednej małej, robimy na środku dziurki patyczkiem do szaszłyków.
5. Gwiazdki wypiekamy ok. 10-15 minut. w temperaturze 180-190°C
6. Po wystudzeniu przechodzimy do składania naszej choinki. Rozpoczynamy od największej gwiazdki, w którą wbijamy patyk do szaszłyków. Będzie to stanowiło podstawę i stelaż choinki.
7. Każdą gwiazdkę (warstwę) przekładamy jedną najmniejszą gwiazdką, aby odseparować każdą gwiazdkę (warstwę) od siebie.
8. Łączenie pomiędzy gwiazdkami można wzmocnić czekoladą, która posłuży jako klej.
9. Ostatnią, najmniejszą gwiazdkę bez dziurki, nabijamy pionowo na patyk, przycięty do ok. 1 cm nad ostatnią warstwą.
10. Piernikową choinkę można udekorować pomadą, czekoladą, żelem dekoracyjnym i kolorowymi koralikami.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez CSM Polska Sp. z o. o.

Przejrzyj nowy numer online lub pobierz pdf PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji