...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSSG w Warszawie, materiał promocyjny

Ciasto migdałowo-czekoladowe „Migdałek”

autor: Carmen Galvani (IF technikum), Technikum Spożywczo-Gastronomiczne im. Jana Pawła II, Warszawa 
nauczyciel prowadzący: Ewa Olech

RECEPTURA

Ciasto
250 g mąki pszennej
150 g masła
100 g cukru
250 g jogurtu naturalnego
2 jajka
60 g gorzkiej czekolady
60 g migdałów
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kilka kropel aromatu waniliowego do smaku
Owoce, np. truskawki
Wedle uznania: czekolada, migdały do dekoracji ciasta

Krem
400 ml śmietany 30%
300 g mascarpone
40 g gorzkiej czekolady

 

 
Składniki suche przesiać, dodać do nich masło i ucierać. Nie przestając mieszać, dodać jajka, jogurt naturalny i posiekaną czekoladę z migdałami. Wymieszać. Piec w 180°C przez około 30 minut.
Przygotować krem. Śmietanę ubić, dodać mascarpone. Ubijać do czasu, aż składniki się połączą. Część masy odłożyć. Gorzką czekoladę rozpuścić i dodać do jednej z odłożonych części, wymieszać na jednolitą masę. Równomiernie rozprowadzić po wierzchu ciasta, udekorować owocami. Można je także posypać migdałami lub startą czekoladą.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji