...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Prospona, materiał promocyjny

Ciasto pomarańczowe

autor: Prospona

RECEPTURA

Ciasto czekoladowe
125 g margaryna
60 ml woda
160 g cukier
20 g kakao

Gotować 5 min. Ostudzić.

2 jajka
200 g mąka
10 g proszek do pieczenia

Po ostudzeniu dodać żółtka, mąkę z proszkiem i ubitą pianę z białek. Wymieszać, wylać na tortownicę 26 cm. Piec ok. 30 min w temp ok. 180°C

Mus pomarańczowy
500 ml śmietanka 30%
55 g Skoncentrowana pasta owocowa pomarańcza PROSPONA
10 g żelatyna
50 ml woda

Żelatynę namoczyć w  wodzie, podgrzać, dodać Skoncentrowaną pastę owocową pomarańcza. Śmietanę ubić i wymieszać z przygotowaną żelatyną. Wylać na ostudzone ciasto czekoladowe.

Żelka owoce leśne
250 ml Sos owoce leśne PROSPONS
10 g żelatyna
30 g woda

Żelatynę namoczyć w wodzie, podgrzać i wymieszać z Sosem owoce leśne PROSPONA. Tak przygotowaną żelkę wylać na schłodzony mus pomarańczowy.



Krem z białą czekoladą
500 ml śmietanka 30%
300 g biała czekolada

Czekoladę podgrzać doprowadzając do płynnej konsystencji. Śmietanę ubić i wymieszać delikatnie z czekoladą. Tak przygotowany krem wyłożyć na żelkę owoce leśne pozostawiając cześć do dekoracji. Dekorować Owocami kandyzowanymi PROSPONA.

Dekoracja
Owoce kandyzowane
Dekoracje czekoladowe

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji