autor: Prospona
RECEPTURA
Ciasto czekoladowe
125 g margaryna
60 ml woda
160 g cukier
20 g kakao
Gotować 5 min. Ostudzić.
2 jajka
200 g mąka
10 g proszek do pieczenia
Po ostudzeniu dodać żółtka, mąkę z proszkiem i ubitą pianę z białek. Wymieszać, wylać na tortownicę 26 cm. Piec ok. 30 min w temp ok. 180°C
Mus pomarańczowy
500 ml śmietanka 30%
55 g Skoncentrowana pasta owocowa pomarańcza PROSPONA
10 g żelatyna
50 ml woda
Żelatynę namoczyć w wodzie, podgrzać, dodać Skoncentrowaną pastę owocową pomarańcza. Śmietanę ubić i wymieszać z przygotowaną żelatyną. Wylać na ostudzone ciasto czekoladowe.
Żelka owoce leśne
250 ml Sos owoce leśne PROSPONS
10 g żelatyna
30 g woda
Żelatynę namoczyć w wodzie, podgrzać i wymieszać z Sosem owoce leśne PROSPONA. Tak przygotowaną żelkę wylać na schłodzony mus pomarańczowy.
Krem z białą czekoladą
500 ml śmietanka 30%
300 g biała czekolada
Czekoladę podgrzać doprowadzając do płynnej konsystencji. Śmietanę ubić i wymieszać delikatnie z czekoladą. Tak przygotowany krem wyłożyć na żelkę owoce leśne pozostawiając cześć do dekoracji. Dekorować Owocami kandyzowanymi PROSPONA.
Dekoracja
Owoce kandyzowane
Dekoracje czekoladowe