...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSPJP2, materiał promocyjny

Gwiezdna słodycz

autorki: Magdalena Skarżycka, Paulina Kołtun, Zasadnicza Szkoła Zawodowa im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim, nauczyciel: Agnieszka Śledź

RECEPTURA

Ciastka
2 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
2 żółtka
200 g zimnego masła
16 g cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Lukier
1/2 szklanki cukru pudru
sok z połówki cytryny

+ kolorowa posypka lub jadalne kulki dekoracyjne

Wykonanie
Do miski wsypać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i zimne masło. Ucierać wszystko do powstania jednolitej masy. Gotową masę podzielić na dwie części i wałkować na grubość ok. 3-4 mm. Wycinać gwiazdki i włożyć na ok. 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. W tym czasie przygotować lukier, czyli zmieszać cukier puder z sokiem z cytryny, aby lukier był biały. Gotowe ciasteczka wyjąć z piekarnika i czekać, aż przestygną. Wystudzone ciastka układać jedno na drugim, kładąc pomiędzy nimi odrobinę lukru. Ozdobić – i gotowe.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji