...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Szkoła Artystyczna, materiał promocyjny

Jak zrobić ciasto na dobrą pizzerkę?

Miniaturyzacja w piekarstwie rozwija się w najlepsze. Jej zwolennicy uważają, że mała, poręczna wersja pizzy czy cebularza jest nie tylko ładniejsza, ale przede wszystkim smaczniejsza. No tak, ale jak zrobić ciasto, żeby forma szła w parze ze smakiem?

z cyklu: Szkoła piekarstwa Wiesława Kuci

Często ludzie pytają mnie, jak zrobić dobrą pizzerkę? Ich dociekania były bodź cem do stworzenia tego tutorialu. Demonstruję w nim, jak wykonać ciasto metodą jednofazową, z którego można zrobić genialne pizzerki lub wyśmieni te cebularze. Gwarantuję, że super sprawdzają się jako przekąska podczas grillowania. Zachęcam do własnych eksperymentów – przekonajcie się, jak to ciasto będzie się kom ponować z waszymi autorskimi wypiekami i różnymi dodatkami. Udanych wypieków!

Receptura na ciasto
850 g mąki pszennej typu 500
150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
40 g drożdży
20 g soli
30 g cukru
40 g margaryny
620 ml wody

 

1. Z drożdży, cukru, soli i wody przygo-towujemy mleczko drożdżowe. Wszystkie składniki mieszamy przez 3 minuty na wol-nych obrotach.

 

2. Dodajemy margarynę, a następnie mie-szamy 2 minuty na szybkich obrotach.

 

3. ciasto leżakuje przez 1 godzinę. Pamię-tajmy o jego przebiciu po 30 minutach.

 

4. Ważymy i dzielimy na kęsy o gramaturze ok. 100-150 g.

 

5. Kęsy szlajfujemy (kształtujemy).

 

6. Z ciasta formujemy płaskie kęsy o śred-nicy ok. 15-20 cm lub podłużne o długości ok. 20 cm i szer. 10 cm. Rozrost możemy prowa-dzić na taśmach bądź na blachach.

 

7. Polewamy oliwą lub sosem pomidoro-wym i nakładamy składniki, takie jak: oliwki, cebula, pomidory, czosnek, mozarella i inne wybrane dla danego wypieku (np. dla cebularza).

 

 

8. Wypiekamy w temperaturze 240oC przez ok. 10 minut. 

 



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji