...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Receptury gości, materiał promocyjny

Lekka i aromatyczna babka wielkanocna

autorka: Kamila Czajka, autorka bloga Ogrody Babilonu, www.ogrodybabilonu.pl

Najsłynniejsze polskie ciasto wielkanocne to babka. Jest wiele różnych przepisów, ale dobrze upieczona baba jest wizytówką domu i gospodyni. Moja babka zawsze jest dobrze upieczona, najważniejsze, by produkty do jej przygotowania miały temperaturę pokojową. Babka wielkanocna na oleju jest mocno cytrusowa, delikatnie wilgotna, a dzięki dodatkowi mąki ziemniaczanej lekka jak puch.

RECEPTURA

Składniki
180 g cukru
230 g mąki pszennej tortowej
85 g mąki ziemniaczanej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 ml oleju
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
skórka z jednej pomarańczy
skórka z jednej cytryny
skórka z jednej limonki
szczypta soli



 

W misie miksera umieścić jajka, cukier oraz sól i ubijać do otrzymania jasnej, puszystej masy jajecznej, która prawie trzykrotnie zwiększy swoją objętość. Powoli, strużką, wlewać olej, cały czas ubijając. Dodać ekstrakt i skórki z cytrusów. Do masy wsypać przesiane mąki, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Przelać do foremki z kominem wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° C i piec przez około 50 minut, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy.
Z przepisu można upiec jedną dużą babkę bądź małe urocze babeczki. Babkę można dowolnie udekorować, np. słodkim lukrem, oblać czekoladą lub posypać cukrem pudrem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Receptury gości

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji