...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Receptury gości, materiał promocyjny

Miniserniczki z wiśnią i figą

autor: Jurij Gorobczyszyn, Sous Pastry Chef w Restauracji Cucina w City Park Hotel w Poznaniu

Ze wszystkich serników świata najchętniej wybieram serniki na zimno. Dlatego że ta wersja jest łatwiejsza w produkcji, a smak zdecydowanie delikatniejszy. Cała tajemnica tkwi w serach kremowych typu mascarpone lub twarogach półtłustych kilkakrotnie zmielonych, które utrzymują stabilność przez dodanie żelatyny lub innego środka żelującego. Czasami, aby zachować stabilność i poprawić smak warto dodać białą czekoladę. Te serniki są szczególnie dobre latem, ze świeżymi owocami i sosami owocowymi, ale mogą być ciekawą odmianą na wielkanocny stół.

RECEPTURA

Sernik na zimno
0,500 g sera farmerskiego
0,090 g cukru
1 laska wanilii
0,200 g białej czekolady
0,300 g ubitej śmietany

Mikserem ubić ser, cukier i ziarna wanilii. Roztopioną białą czekoladę powoli dodać do masy serowej i podbić do kremowej konsystencji. W osobnej misce ubić śmietanę na 50% i połączyć z masą serową.

 

Konfitura z wiśni
0,220 g soku z wiśni
0,220 g wiśni bez pestek  
0,090 g puree z maliny
0,070 g cukru pudru
0,010 g żelatyny w listkach

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Do soku z wiśni dodać cukier i podgrzać do 80oC. Żelatynę połączyć z sokiem z wiśni, dodać puree z maliny i wiśnie pokrojone na pół.

 

Jurij Gorobczyszyn – Sous Pastry Chef w Restauracji Cucina w City Park Hotel w Poznaniu. Absolwent poznańskiej Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii; doświadczenie zdobywał w Hotelu Imperator w Nimes (Francja), szkolił się u światowej klasy cukierników: Teda Chaixa, Antonio Bachoura oraz Alexandre’a Bordeaux. Uczestniczył w Konkursie Zielona Budka Master Challenge (2016); w Mistrzostwach Cukierniczych Best Pastry Chef 2016 zajął 2. miejsce.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Receptury gości

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji