...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Prospona, materiał promocyjny

Owocowa piramida

autor: Prospona

RECEPTURA

Składniki
500 ml
 śmietanka 30%
500 ml mleko
20 g żelatyna
60 ml woda
35 g Skoncentrowana pasta jagoda PROSPONA
35 g Skoncentrowana pasta malina PROSPONA
Nadzienie Frutamax czarna porzeczka z ziarnem kakaowca
Krążki biszkoptowe ciemne
Posypka czekoladowa
Owoce kandyzowane PROSPONA

 

Przygotowanie
Śmietankę i mleko podgrzać. Żelatynę namoczyć w  wodzie i dodać do ciepłe­go mleka i śmietanki, dobrze rozpuścić. Całość podzielić na trzy części. Pierwszą część wlewać do foremek silikonowych za­pełniając 1/3 ich objętości. Schłodzić. Gdy pierwsza warstwa stężeje do drugiej do­dajemy Skoncentrowaną pastę malinową i mieszamy dokładnie. Następnie wylewa­my na pierwszą warstwę żelki pozostawia­jąc miejsce na trzecią warstwę jagodową. Schładzamy. Gdy stężeje analogicznie postępujemy z warstwą trzecią dodając do niej Skoncentrowaną pastę jagodową.

Po stężeniu wszystkich warstw, ostrożnie wyjmujemy deser z formy i przekłada­my na uprzednio przygotowane krąż­ki biszkoptowe obtoczone czekoladą oraz posypką, przesmarowane warstwą nadzienia Frutamax czarna porzeczka z ziarnem kakaowca.

Dekorować wg uznania używając Owoców kandyzowanych oraz Posypek owocowych.

Uwagi:
Podczas przygotowania deseru należy zwró­cić uwagę na szybki proces chłodzenia po­szczególnych warstw. Jest to ważne, aby war­stwy czekające na dozowanie nie zastygły.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji