...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Prospona, materiał promocyjny

Porzeczkowy sernik na zimno

autor: Jerzy Brzozowski, Prospona

Przygotować blat czekoladowy (wg uznania) o średnicy 18 cm.

Masa serowa
300 ml śmietany 30%
400 g serka mascarpone
100 g białej czekolady
8 g żelatyny
50 g Skoncentrowanej pasty czarna porzeczka

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, następnie rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Śmietanę lekko ubić, porcjami dodawać serek mascarpone. Po połączeniu składników wlać przestudzoną żelatynę oraz rozpuszczoną białą czekoladę. Masę serową podzielić na dwie części: do większej (3 masy) dodać skoncentrowaną pastę czarna porzeczka, mniejszą (z białą czekoladą) można lekko dosłodzić cukrem pudrem. 



Żelka owoce leśne
360 g Fużeliny® owoce leśne
10 g żelatyny
50 ml wody 

Żelatynę zalać gorącą wodą, rozpuścić, delikatnymi ruchami połączyć z Fużeliną® owoce leśne.

Nadzienie
Frutamax czarna porzeczka.

Dekoracja
Żel do nabłyszczania Owoce kandyzowane Bita śmietana Czekolada



Składanie
Dołożyć warstwę serową z białą czekoladą. Całość lekko Rant tortowy o średnicy 18 cm obłożyć folią. Blat schłodzić, wylać żelkę owoce leśne i pozostawić do stężenia czekoladowy posmarować nadzieniem Frutamax czarna w warunkach chłodniczych. Do przygotowania sernika porzeczka i przełożyć do formy. Wyłożyć masę serową można użyć innych smaków skoncentrowanych past z czarną porzeczką, wyrównując powierzchnię, następnie owocowych, Fużelin® oraz nadzień owocowych.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Przejrzyj nowy numer online lub pobierz pdf PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji