...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Prospona, materiał promocyjny

Rogaliki półfrancuskie drożdżowe z białym makiem

autor: Prospona

RECEPTURA

Składniki
1000 g ciasta półfrancuskiego drożdżowego
600 g Masa makowa z białego maku PROSPONA
100 g płatki migdałowe
100 g orzechów włoskich
1 jajko

Dekoracja
Lukier
Płatki migdałowe



Przygotowanie
Mase makowa wymieszac z jajkiem, migdałami i orzechami. Ciasto wywałkowac na grubosc 0,5 cm, wyciac 10 trójkatów. Na kazdy trójkat nałozyc ok. 80 g masy makowej z bakaliami. Ciasto zwinac i uformowac w forme rogala. Pozostawic do wyrosniecia na ok. 30 min a nastepnie posmarowac rogale roztrzepanym jajkiem. Piec w temp. 200°C przez 25 min. Kiedy rogale beda juz zimne posmarowac je lukrem i posypac płatkami migdałowymi.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.








Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji