autorzy: Justyna Izdebska, Radek Chomiuk, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim, Kl. II Tg
nauczyciel: Anna Matysiak
RECEPTURA
Składniki
1,5 kostki masła
1 szklanka mleka
3 opakowania cukru wanilinowego
400g herbatników
1 puszka masy krówkowej
500g mleka w proszku
2 czekolady mleczne
orzeszki ziemne nie solone
Przygotowanie
Masa mleczna
1. Masło, mleko, cukier- rozpuścić, zagotować, ostudzić
2. dodać mleko w proszku i miksować do uzyskania jednolitej masy
Polewa
1. Rozpuścić 2 czekolady mleczne
2. dodać orzeszki drobo posiekane orzeszki ziemne ( niesolone)
Składanie
1. Herbatniki
2. 0,5 masy mlecznej
3. Herbatniki
4. masa krówkowa
5. 0,5 masy mlecznej
6. Herbatniki
7. Polewa