...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Świąteczne ciasto z białym makiem

autor: Prospona

Porcja na blachę 30 x 20 cm

Składniki:

Ciasto kruche:

200 g mąka
100 g margaryna
50 g cukier puder
1 jajko
3 g proszek do pieczenia

Ciasto z białym makiem:
1200 g masa makowa z białego maku PROSPONA
250 g margaryna
9 jajka
200 g cukier kryształ
100 g kasza manna
5 g proszek do pieczenia
Bakalie ( kokos, orzechy, migdały) wg uznania
Ok. 400 g  Nadzie Frutamax czarna porzeczka z ziarnem kakaowca PROSPONA

Derkoracja
Owoce kandyzowane PROSPONA ( Zestaw do dekoracji )

Przygotowanie:
Ciasto kruche: Z podanych składników zarobić kruche ciasto. Odstawić do schłodzenia.

Ciasto z białym makiem: Białka ubić z połową cukru. Margarynę utrzeć z żółtkami i resztą cukru.  Dodać masę makową z białego maku, kasze manną, proszek do pieczenia oraz bakalie. Delikatnie mieszać dodając pianę z białek.

Wykonanie: Ciasto kruche rozwałkować na wymiar blachy. Wyszprycować paski z nadzienia Frutamax czarna porzeczka z ziarnem kakaowca. Wylać ciasto z białym makiem.
Piec ok. 60 min w temp. 170 °C.
Do dekoracji proponujemy owoce kandyzowane oraz posypki owocowe.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji