...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSPJP2, materiał promocyjny

Świąteczny domek z piernika

autorki: Ewelina Antończuk, Katarzyna Koczkodaj, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim, nauczyciel: Anna Matysiak

RECEPTURA

Piernik
6 szklanek mąki pszennej
250 g margaryny
1 szklanka miodu
2 torebki przypraw do piernika
2 łyżeczki amoniaku
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki kakao
4 jajka
1 łyżka śmietany 18%
1/3 szklanki cukru pudru

Lukier
2 białka jaja
2 szklanki cukru pudru

Dodatkowo
1 czekolada gorzka



Wykonanie
Miód i margarynę rozpuścić, a następnie – jeszcze ciepłe – dolewać do mąki i zagnieść nożem. Następnie dodać sodę wymieszaną ze śmietaną i resztę składników (amoniak, przyprawy, kakao, jaja, cukier). Jeśli ciasto wyszło za twarde, można dodać odrobinę śmietany. Pozostawić ciasto na chwilę, aby odpoczęło, w tym czasie przygotować blaszki do pieczenia wyłożone papierem do wypieków, dowolny szablon na domek i wałek. Ciasto rozwałkowywać na 1/2 cm, wykrajać poszczególne elementy i piec ok. 10-15 minut w temperaturze 160°C. Przygotować lukier: białka ubić delikatnie mikserem, cukier puder przesiać i dodawać do białek, ucierać. Wystudzone placki z piernika ozdobić, dach posmarować czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, a następnie skleić cały domek.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji