...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSPJP2, materiał promocyjny

Świeża rozkosz

autorzy: Wiktoria Sawicka, Kamila Bartkowiak, nauczyciel: Anna Matysiak
Szkoła: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim

RECEPTURA

Składniki

Pianka
300 ml śmietanki 30%
1 opakowanie galaretki cytrynowej

Brownie
1 tabliczka gorzkiej czekolady
70 g masła
2 jaja
60 g mąki pszennej
1/3 szkl. cukru
szczypta chilli

Polewa
1 tabliczka czekolady mlecznej
40 g masła

Mus truskawkowy
0,5 kg truskawek
4-5 łyżek cukru pudru

Poncz
50 ml rumu
100 ml wody
30 g cukru

Dodatkowo: listki mięty do dekoracji.

 

Wykonanie

Brownie
Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszać, dodać chilli do smaku.
Całe jaja ubić z cukrem na puszystą pianę. Do masy jajecznej powoli dodawać przesianą mąkę i ostudzoną czekoladę. Dokładnie wymieszać, przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180°C ok. 15-20 minut. Ostudzić, wyciąć foremką odpowiedni kształt.

Pianka cytrynowa
Śmietankę ubić. Galaretkę rozpuścić w 1 szklane wody, wystudzić i dodać do śmietanki. Zmiksować. Powstałą piankę przełożyć do formy zgodnej z kształtem wyciętego brownie.

Polewa
Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej.

Poncz
Wodę zagotować z cukrem i ostudzić. Dodać rum lub olejek rumowy. Nasączać przekrojone krążki brownie.

Mus truskawkowy
Truskawki umyć, usunąć szypułki, wrzucić do blendera. Dodać cukier puder, miksować ok 1 min na gładką masę.

Wykonanie deseru
Brownie nasączamy, wykładamy na nie stężałą piankę. Dekorujemy polewą oraz miętą i musem.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji