...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Tort Mozaika

autorzy: Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek, cukiernicy-technolodzy firmy PROSPONA

Ciasto
200 g mąki
130 g cukru pudru
130 g margaryny
4 jaja
5 g proszku do pieczenia
100 g płatków migdałowych
75 g cukru
15 g Miodu sztucznego PROSPONA
90 ml śmietany 30 %
10 g masła
100 g Mieszanki keksowej PROSPONA

Nadzienie
600 g Frużeliny® Owoce leśne w żelu PROSPONA
350 ml śmietany 30%
20 g żelatyny
32 g cukru wanilinowego
200 g serka homogenizowanego
60 g Skoncentrowanej pasty owocowej gruszka PROSPONA

 

Przygotowanie
• Zagotować 75 g cukru z miodem, masłem i śmietaną. Dodać płatki migdałowe oraz mieszankę keksową.
• Odłożyć do wystudzenia.
• Margarynę utrzeć z cukrem oraz żółtkami na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a następnie ubite białka. Wymieszać. Ciasto wyłożyć na dwie tortownice o średnicy 24 cm.
• Piec 10 min w temperaturze 190°C, następnie wyłożyć uprzednio przygotowaną masę migdałową i piec jeszcze 20-25 minut.
• Frużelinę® podgrzać i dodać żelatynę (10 g rozpuścić w 60 ml wody). Wystudzić. Wyłożyć na jeden z upieczonych blatów biszkoptowych, wstawić do lodówki.
• Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym, dodać serek homogenizowany, skoncetrowaną pastę gruszkową oraz żelatynę (10 g rozpuścić w 60 ml wody). Wymieszać. Uzyskaną masę wyłożyć na wcześniej zastygniętą Frużelinę® i przykryć drugim blatem biszkoptowym. Schłodzić przez około 2 godziny.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji