25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
13-15 marca br. odbędzie się 2. edycja Festiwalu Chlebów Świata. W tym roku, oprócz jarmarku z pieczywem, na zwiedzających czeka nowość: Laboratoria Piekarnicze! To wszystko będzie można obejrzeć w Zespole Szkół im. Wł. Grabskiego w Warszawie. Zapraszamy w imieniu organizatorów.
Wielkanocne stoły tradycyjnie uginają się od jedzenia i smakowitych wypieków. Nie może na nich zabraknąć ciast, a szczególnie tradycyjnych mazurków. Cukiernicy dbają o ich piękne zdobienia i niepowtarzalną słodycz. W tym roku warto wypróbować nowe marmolady i nadzienia owocowe Poltino by wzbogacić smak wielkanocnych ciast.
Podczas zbliżających się 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro przedstawiciele branży będą mogli zapoznać się z ofertą wystawców, jak również skorzystać ze specjalistycznych szkoleń z zakresu zarządzania i marketingu.
13 marca odbędzie się III edycja akcji pod hasłem „Im więcej jesz, tym bardziej pomagasz”. Lokale gastronomiczne w całej Polsce przekażą 10% od obrotu na rzecz dzieci opuszczonych i osieroconych - podopiecznych Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce w Polsce. Wśród firm, które dołączyły do akcji, znalazła się nawet piekarnia!
Za nami 6. edycja Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi. Rekordowa była nie tylko liczba wystawców (ponad stu), którzy mieli do dyspozycji aż dwie hale (łącznie ponad 5 tys. m2 powierzchni!), ale także odwiedzających.
Trudno odmawiać ludziom prawa do wyboru między artykułami spożywczymi, w których zastosowano substancje dodatkowe, a tymi, które wyprodukowano bez ich udziału. To jest istota nowego unijnego rozporządzenia o przekazywaniu informacji m.in. o składzie produktów spożywczych.
30 listopada 2014 r. dobiegł końca jeden z ciekawszych projektów podnoszących kwalifikacje zawodowe nauczycieli przedmiotów zawodowych. W projekcie Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu udział wzięło 267 uczestników i uczestniczek: nauczycieli i instruktorów, zorganizowanych w 21 grupach.