25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Duża rotacja pracowników to problem powtarzający się w różnych branżach. Pracownicy przychodzą i szybko odchodzą, mimo że spełniają wszystkie wymagania merytoryczne, a firma stara się zagwarantować dobre warunki pracy. Gdzie zatem tkwi błąd?
Bywają zabrudzenia, które w wyniku działania wysokiej temperatury stają się bardzo trudne do usunięcia. Tłuszcze ulegają polimeryzacji, cukry – karmelizacji, resztki jedzenia – częściowemu spaleniu. Ręcznie nakładane środki myjące z ziarnem ściernym powodują matowienie powierzchni, która absorbuje brud.
Holenderska firma HOBA b.v. rozpoczęła swoją działalność w 1965 roku. Specjalizuje się w produkcji zestawów krojąco-pakujących do pieczywa i produktówcukierniczych.
Utrzymująca się od wielu lat spadkowa tendencja spożycia pieczywa wymusza poszukiwanie rozwiązań pozwalających uatrakcyjnić asortyment wyrobów, a tym samym zyskać szersze grono klientów. Jednym ze sposobów umożliwiających przeciwdziałanie zaistniałej sytuacji jest wzbogacanie pieczywa dodatkami prozdrowotnymi.
Stawiając na intensywny rozwój regionu, 6 września odbyło się otwarcie wałbrzyskiego oddziału firmy Savpol. Nowa lokalizacja oddziału została wybrana nie przypadkowo, teren Specjalnej Strefy Ekonomicznej w Wałbrzychu to doskonałe miejsce do realizacji tak dużej i innowacyjnej inwestycji.
Moda na dekorowane ciasteczka, jak większość wiodących obecnie trendów w cukiernictwie, przyszła do Polski z krajów anglosaskich i powoli się u nas zadomawia. Obok tortów w stylu angielskim i cupcakes, ciasteczka zdobione lukrem są kolejnym produktem, który jest czymś pomiędzy wyrobem cukierniczym a artystyczną kreacją