Cukiernictwo
Lista artykułów
-
-
Pod presją koniecznych zmian 0
Rozmowa z Hildegard Keil, autorką artykułu „Człowiek sukcesu – piekarz z własnymi sklepami”
więcej -
Czekoladowa pianka bankietowa 0
autorzy: Cukiernicy – technolodzy firmy PROSPONA: Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek
więcej -
Człowiek sukcesu* - piekarz z własnymi sklepami 0
– Pomysł na wybudowanie hali pojawił się już w 2004 r. Ale odczekałem, chcąc przekonać się, jak rozwija się rynek naszych sklepów – wspomina Robert Marczak, właściciel Piekarni ROBSON. Jak czas pokazał, sieć sklepów rozwinęła się dobrze, więc inwestycje w nową halę produkcyjną okazały się konieczne.
więcej -
-
Raport o szarej strefie 0
Szara strefa to zjawisko złożone, trudne i wstydliwe. To, o czym mówi się kuluarowo lub co wychodzi na jaw przy okazji afer spożywczych, to jedynie wierzchołek góry lodowej. Jak zatem działa szara strefa w branży piekarskiej, gdzie jej udział jest największy, a gdzie marginalny, przedstawię w poniższym opracowaniu.
więcej -
Egzaminy czeladnicze i mistrzowskie 0
Chciałbyś zdać egzamin czeladniczy lub mistrzowski w zawodach piekarz i cukiernik za rozsądne pieniądze? Czujesz, że potrzebujesz szkolenia przed egzaminami? Warszawska Izba Rzemieślnicza organizuje takie szkolenia i egzaminy na terenie całego kraju.
więcej